Werfen eleva un 15% la facturació fins als 1.696 milions

zentauroepp16971051 economia artur mas el president de la generalitat ha visitat170119171421

zentauroepp16971051 economia artur mas el president de la generalitat ha visitat170119171421

1
Es llegeix en minuts

La multinacional catalana Werfen, una de les principals empreses de diagnòstic clínic del món, va assolir l’any passat una facturació de 1.696,4 milions d’euros, un 15,2% més que el 2019. Bona part d’aquest creixement s’explica per l’impacte de la pandèmia, ja que Werfen s’ha situat en la detecció de la malaltia amb tests de diagnòstic molecular, així com en el monitoratge de pacients durant el seu tractament amb els seus tests de coagulació, per avaluar el risc de trombe en els infectats. Werfen també ha produït i distribuït aquest últim any un producte que permet avaluar el nivell de saturació d’oxigen en sang, a fi de monitorar la funció respiratòria en pacients hospitalitzats amb pneumònia i altres patologies de l’aparell respiratori.

«Malgrat que ha sigut un any complicat per a tots, ens sentim molt orgullosos de l’esforç realitzat per tota l’organització, aportant el nostre gra de sorra en aquesta emergència sanitària, contribuint a agilitar el diagnòstic i monitoratge dels pacients amb Covid-19 mitjançant els nostres sistemes i reactius en hospitals i laboratoris», ha destacat en un comunicat el president del grup, Marc Rubiralta.

Notícies relacionades

La venda de proves de biologia molecular per a la detecció de la Covid-19 a Espanya i Portugal ha consolidat Europa Occidental com el principal mercat geogràfic per a Werfen, al representar un 48% de la quota de negoci total. Els altres principals mercats de la companyia són Amèrica del Nord (25%), Àsia-Pacífic (14%), Europa Oriental, Orient Mitjà i Àfrica (7%) i Amèrica Llatina (6%). Werfen va invertir l’any passat 106,2 milions d’euros, un 3% més, en recerca i desenvolupament (R+D), i gràcies a això va poder llançar diverses novetats al mercat en les àrees de diagnòstic, autoimmunitat i coagulació.

L’empresa ha començat a comercialitzar Acute Care Diagnostics, un sistema avançat de cures crítiques dissenyat per assistir en el procés de classificació i priorització de pacients d’alt risc que acudeixen a urgències. El creixement de la companyia l’últim any ha tingut també impacte en la plantilla, que ha crescut un 3%, fins als 5.382 empleats a tot el món. Werfen opera directament en una trentena de països, tot i que hi és present en més de cent a través de distribuïdors.