AUTOMOCIÓ

Tesla supera els 6.000 supercarregadors a Europa

  • Vuit anys després d’instal·lar el seu primer punt de càrrega a Europa, Tesla arriba a la fita de superar els 6.000 supercarregadors al continent

  • A Espanya, la firma californiana compta amb 248 supercarregadors repartits entre 35 punts a les principals vies del país

2
Es llegeix en minuts

Tesla continua desplegant la seva infraestructura de càrrega pública, formada pels supercarregadors de càrrega ràpida per als seus cotxes. Segons les seves últimes dades, la firma californiana ha superat els 6.000 carregadors a Europa després de començar a instal·lar-los l’any 2013 passat, l’any en què es va llançar la berlina Model S i tres anys abans que comencessin a comercialitzar el Model X al continent.

Per al 2016, quan es va llançar el SUV elèctric, Tesla ja comptava amb 1.267 supercarregadors repartits pel Vell Continent, xifra que ascendia fins a 3.711 carregadors quan va arribar el Model 3, la seva berlina de més èxit pel seu preu més assequible. Exactament, a data de la redacció d’aquest article, la companyia automobilística disposa de 6.093 supercarregadors a Europa repartits per 601 ubicacions. A Espanya, la marca d’Elon Musk té 248 supercarregadors en 35 punts.

L’impuls del Model 3

Des del 2013, quan va instal·lar el primer punt de càrrega a Noruega, Tesla ha anat desplegant la seva xarxa de càrrega pública sense presses però sense pausa. No obstant, l’arribada del Model 3 va suposar un punt d’inflexió. L’èxit comercial de la berlina ha arribat acompanyat dels millors resultats econòmics de la història de la marca, que al seu torn ha hagut de fer un esforç per ampliar la seva xarxa de càrrega per satisfer la demanda dels seus usuaris. De fet, Tesla diu que des que es va llançar el Model 3, els propietaris dels seus cotxes han recorregut prou quilòmetres com per anar a la Lluna i tornar 3.000 vegades utilitzant la xarxa europea de supercarregadors.

Notícies relacionades

Així, tot i que al principi els punts de càrrega solien tenir set supercarregadors disponibles, actualment cada punt s’adapta a les necessitats de la seva situació. És per això que, a Noruega, on ja es venen més elèctrics que cotxes de combustió, hi ha punts amb fins a 44 carregadors, a Nebbenes, o 42, a Rygge. Actualment, els supercarregadors de Tesla a Europa són de la versió dos, amb 150 kW de potència, més que la potència màxima de càrrega de la majoria de cotxes elèctrics, o de la versió tres, amb fins a 250 kW de potència.

Les opcions de càrrega de Tesla van ser el gran argument a favor de la marca quan va iniciar la seva ofensiva comercial a Europa. A la xarxa de supercarregadors, la companyia va sumar la xarxa de càrrega en destinació, carregadors no tan ràpids com els supercarregadors que instal·la gratis en establiments com hotels i centres comercials amb l’única obligació de no cobrar per la càrrega; i la càrrega a casa a partir d’un carregador ‘wallbox’. Opcions que continua oferint i que amplien les possibilitats per als seus conductors. De fet, Tesla comptava el 2018 amb més de 200 punts de càrrega en destí a Espanya, data en la qual només oferia 162 supercarregadors. En l’actualitat, s’han multiplicat.