ronda de finançament

Holded aixeca 15 milions i duplicarà la seva plantilla

El fons francès Elaia lidera una inversió en què també participen socis anteriors com Lakestar, Nauta Capital i Seedrocket

Holded aixeca 15 milions i duplicarà la seva plantilla
1
Es llegeix en minuts

Holded, empresa tecnològica barcelonina que ha desenvolupat i comercialitza un ‘software’ de gestió empresarial, ha tancat una ronda de finançament de 15 milions d’euros. Els recursos captats serviran per accelerar el creixement de la companyia, duplicar la plantilla, fins a 140 treballadors i iniciar el procés d’internacionalització amb l’obertura d’una oficina a París. L’operació ha sigut liderada per Elaia, un fons amb seu a França, i també han invertit socis anteriors que ja participaven en l’‘start-up’ com Lakestar, Nauta Capital i Seedrocket. «La tecnologia de Holded simplifica la gestió de tota l’empresa. Connectar les diferents botigues ‘online’ d’un negoci, integrar els serveis bancaris, realitzar el pagament i el cobrament de factures, portar la comptabilitat, Gestionar projectes, inventari i recursos humans... són algunes de les principals funcionalitats de la nostra plataforma», explica Bernat Ripoll, cofundador de la firma. Actualment, més de 80.000 petites empreses utilitzen Holded i durant el 2020 es van gestionar factures per valor de 10.000 milions d’euros a través de la seva plataforma. «L’increment de la plantilla i la nova oficina a França hauria de permetre’ns captar 120.000 nous usuaris», assegura Javi Fondevila, també cofundador de Holded. «Hi ha una gran oportunitat en el desenvolupament de solucions tecnològiques per als petits negocis. Holded ha desenvolupat el primer ERP (nom genèric amb què es coneixen els ‘softwares’ de gestió empresarial com Holded) complet, sense mòduls i sense llargs processos d’implementació, oferint una experiència d’usuari completament nova i, el més important, ha sigut creada específicament per a les petites empreses. Estem convençuts que Holded té un potencial increïble per canviar la indústria», assenyala Pauline Roux, sòcia del fons d’Elaia, el fons de capital risc que ha liderat la inversió en l’‘start-up’ barcelonina.

Digitalització de la pime

Sens dubte la pandèmia ha sigut un potent catalitzador per a la modernització de les pimes. Les restriccions a la mobilitat i a les activitats econòmiques han forçat que molts petits negocis –per convicció o per instint de supervivència– s’hagin digitalitzat per poder adaptar-se al teletreball, començar a vendre per internet o arribar a nous clients a través del màrqueting digital. A Espanya hi ha més de 2,8 milions de pimes i, segons dades de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, s’espera que un milió d’aquestes companyies es digitalitzin entre el 2021 i el 2023.