430 euros

175.000 aturats sense ingressos s’acullen al subsidi d’emergència del Govern central

  • Treball tanca la segona convocatòria per accedir al pagament mensual de 430 euros, durant un màxim de tres mesos

zentauroepp52400383 yolanda diaz200221102606

zentauroepp52400383 yolanda diaz200221102606 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 175.272 persones a l’atur i sense accés a cap tipus d’ingrés han accedit al subsidi d’emergència habilitat des del Ministeri de Treball. Aquest és el nombre de beneficiaris total que deixa la segona convocatòria d’aquest pagament extraordinari de 430 euros mensuals, durant un termini màxim de tres mesos. El departament liderat per Yolanda Díaz va estimar inicialment que unes 260.000 persones podrien acollir-se a aquest subsidi, cosa que dona una cobertura del 67%; segons confirmen des del Ministeri de Treball.

El 23 de gener va finalitzar el termini de sol·licitud per a aquest subsidi extraordinari, una ajuda per als més vulnerables i que durant tot el seu recorregut s’ha vist immers en la polèmica. Inicialment va ser pactat entre Treball, patronal i sindicats per donar una cobertura a 550.000 persones. Així es va tancar en el marc del diàleg social l’agost del 2020, tot i que el Consell de Ministres no la va acabar aprovant fins al mes de novembre i per a un univers menor, de 260.000 persones. Les divisions internes i el rebuig de l’ala més conservadora en l’econòmic de l’Executiu van provocar la tardança i rebaixa d’aquest subsidi extraordinari.

Notícies relacionades

Aquesta ajuda de 430 euros, durant un màxim de tres mesos, va ser dissenyada inicialment per donar una bombona d’oxigen d’emergència a aquelles persones que no van poder buscar feina durant el confinament domiciliari del primer confinament. No obstant, la pugna al si del Govern va provocar que aquesta ajuda no sortís fins ja entrada la segona onada. Fet que va generar malestar entre els potencials beneficiaris, així com entre els sindicats, per la tardança i per la rebaixa del que s’havia pactat.

La mesura pretenia donar cobertura amb un subsidi de mínims a aquells que s’havien quedat sense res però que encara no podien optar a l’ingrés mínim vital (IMV) o a una renda mínima autonòmica, així com tampoc a una prestació per erto o cessament d’activitat per a autònoms. En la primera convocatòria, que es va obrir fins al 23 de desembre, s’hi van acollir 114.000 persones i, donada l’escassa cobertura aconseguida, es va facilitar una segona convocatòria. La xifra final de beneficiaris es tanca així en 175.272 persones.

Temes:

Ocupació Atur