FARMACÈUTIQUES

La japonesa Towa compra la divisió de genèrics d'Esteve per 320 milions

La compradora pretén utilitzar la divisió de genèrics Pensa com a plataforma industrial a Europa

esteve

esteve

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La japonesa Towa Pharmaceutical ha anunciat aquest dilluns la compra del 100% de Pensa Investments, la divisió de genèrics de la farmacèutica Esteve, per 320 milions d’euros. Segons han informat les dues companyies, l’operació, que està previst es completi a finals de gener del 2020, reforçarà la presència a l’estranger de Towa.

Amb aquesta compra, Towa podrà subministrar medicaments genèrics a pacients no només al Japó, sinó també a la resta del món a través de la plataforma productiva a Espanya de Pensa i la seva xarxa de filials a Europa i els Estats Units.

El president de Towa Pharmaceutical, Itsuro Yoshida, ha assegurat que, amb aquesta compra, la companyia «podrà crear les bases per a una expansió internacional a gran escala». El seu objectiu és construir «una estructura global sòlida respectant i integrant els recursos humans, la cultura i les tecnologies de cada part» i treballar «junts com a empresa única per subministrar els productes amb valor afegit de Towa a pacients de tot el món».

Notícies relacionades

L’any 2018 i en el marc del seu pla estratègic, Esteve va anunciar la seva intenció de concentrar el seu negoci en producte propi i àrea de medicina especialitzada. El conseller delegat d’Esteve, Staffan Schüberg, creu que Towa és el «soci ideal» per desenvolupar tot el potencial de la divisió de genèrics d’Esteve. A més, l’operació els permetrà focalitzar-se en el seu ‘core business’ (negoci principal) i accelerar la transformació d’Esteve en una companyia farmacèutica global especialitzada i innovadora.

Towa Pharmaceutical, que té la seva seu a Osaka (Japó) i compta amb 3.100 empleats, està especialitzada en fàrmacs genèrics. Per la seva banda, Esteve compta amb uns 2.300 professionals i va facturar 758 milions d’euros el 2018, un 73% en mercats internacionals.