TURISME

Les agències de viatges preveuen un augment del 7% en reserves aquest Nadal, amb un lleuger descens en esquí

Amb un lleuger descens en les destinacions d'esquí per les males condicions climatològiques

zentauroepp44611799 barcelona   10 08 2018   barcelona   pasajeros en los mostra181101132236

zentauroepp44611799 barcelona 10 08 2018 barcelona pasajeros en los mostra181101132236 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Les agències de viatges preveuen que les reserves de viatges per a les vacances de Nadal augmentin un 7% respecte a l’any anterior, segons ha assenyalat el president de la Uniód’Agències de Viatges (UNAV), Carlos Garrido, i en el que coincideix l’Associació de Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave).

Les reserves d’esquí han patit "un lleuger descens" a causa de les condicions climatològiques que han retardat la temporada aquest any, ha afirmat Garrido en declaracions a Europa Press, mentre que van cobrant importància les destinacions d’interior amb activitats associades, com balnearis i cellers.

Les ciutats europees, caracteritzades pels seus mercats ambulants nadalencs, són altres de les destinacions clau d’aquestes dates, tot i que també destaquen els viatges als Estats Units, especialment a Nova York.

Des d’Acave assenyala que aquest any destaquen destinacions llunyanes d’Àsia com ara Myanmar, les Maldives, Tailàndia, Dubai i Sri Lankka, així com destinacions sud-americanes o centreamericanes, com són l’Equador, el Carib, Costa Rica i Mèxic, igual com l’Àfrica i els safaris, que són un producte destacat en aquestes dates.

Notícies relacionades

Garrido ha afegit en aquest sentit que les Canàries també és una destinació "molt demandada", ja que es troba en territori nacional i presenta unes condicions climatològiques molt atractives per a aquestes dates.

Des de les dues patronals confirmen que les famílies han incrementat el pressupost que destinen a viatges i, en conseqüència, estan contractant vacances per a destinacions més remotes, mentre que la demanda d’Egipte es recupera i creixen al Pròxim Orient mercats com ara els Emirats Àrabs i Oman, i països asiàtics, com l’Índia i el Japó.

Temes:

Turisme