Anar al contingut

Patrocina:

EVOLUCIÓ DEL MERCAT

El lloguer a Catalunya supera en un 48% la mitjana espanyola

Els preus pugen el juliol un 0,7%, fins als 11,97 euros per metre quadrat

Max Jiménez Botías / Barcelona

fcasals28515809 barcelona 29 01 2015 carteles de pisos en alquiler160119183620

periodico

El preu de la vivenda de lloguer a Catalunya ha experimentat al juliol un increment del 0,7%, cosa que eleva a 11,97 euros per metre quadrat al mes el valor, i això significa que el preu està un 48,2% per sobre de la mitjana espanyola que és de 8,08 euros per metre quadrat, segons l'últim informe del portal immobiliari Fotocasa.es.

La realitat és que arrendar un pis a Espanya és gairebé un 10% més car que fa un any, però "l'índex de preus ja comença a registrar caigudes  mensuals i trimestrals pròpies de la normalització a què tendeix el mercat de lloguer", ha destacat Beatriz Toribio, responsable d'estudis del portal immobiliari. No obstant, "els lloguers seguiran pujant perquè la demanda és molt superior a l'oferta, encara que la majoria del país encara estem lluny dels nivells dels anys del 'boom', ha precisat Toribio.

Catalunya ocupa la primera posició del rànquing de comunitats autònomes amb el preu del lloguer més alt. La segueix Madrid, amb un preu mitjà d'11,55 euros i el País Basc, amb 10,57 euros. El valor màxim del lloguer a Catalunya es va registrar el maig del 2007, en plena bombolla immobiliària, amb 12,44 euros per metre quadrat. El descens respecte del previ actual és del 3,8%, si bé ha sigut més gran durant el període de crisi del sector. 

Pujades en tres províncies

De les quatre províncies catalanes, els preus s'encareixen en tres d'elles i es mantenen a Barcelona. L'ascens més pronunciat es produeix a Girona, amb un 1,9%. Per municipis, els preus s'han incrementat, així mateix, en 23 de les 40 poblacions que s'inclouen en l'estudi del portal immobiliari. Els increments de preus en aquests municipis es troben entre el 6% de Figueres (Girona) i el 0,3% registrats a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Per contra, es produeixen descensos a Vilanova i la Geltrú (4,6%). Barcelona es manté com la població amb el preu del lloguer més elevat (14,9 euros per metre quadrat).

0 Comentaris
cargando