ATRACCIÓ DE COMPANYIES

La Generalitat va captar 352 milions d'inversió estrangera el 2016, el 10% més

La meitat dels 68 projectes captats són d'empreses que mai havien estat ubicades a Catalunya

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat va captar 352 milions d’inversió estrangera l’any 2016, el 10% més que l’any anterior, a través del Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció estrangera d’Acció, que van suposar la creació de 2.870 llocs de treball i el manteniment de 1.197 llocs de treball més.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va presentar ahir a l’escola de negocis IESE el balanç d’inversió estrangera captada per la Generalitat el 2016 i va assegurar que la meitat dels 68 projectes captats el 2016 –un 17,2 % més que l’any anterior– corresponen a empreses que mai abans havien estat ubicades a Catalunya. La majoria provenen dels països més desenvolupats, «cosa que demostra la confiança que tenen en el futur de Catalunya», ja que els que inverteixen aquí veuen que darrere hi ha un «soci fiable» per aportar rendibilitat al seu negoci. Els països amb més projectes d’inversió són els Estats Units i França, amb un 14,7% del total cadascun; Alemanya, 13,2%; Japó, 11,8%; Regne Unit, 5,9%, i Bèlgica, 5,9%. Per sectors, les inversions més rellevants són en l’àmbit de les TIC, 25%; l’agroalimentació, 13,2%; i l’automoció, 13,2%.

El conseller va explicar que la principal via de captació de projectes són les 39 oficines exteriors de comerç i d’inversions de la Generalitat al món, va recordar que aquest any se n’obriran tres de noves, a Los Angeles, l’Havana i Amsterdam, i va destacar que, per cada euro públic que s’hi ha destinat, aquestes oficines han atret 140,8 euros d’inversió estrangera. A més a més, per cada persona que es dedica a atraure inversió estrangera en aquestes oficines, es generen 110 llocs de treball.

INTERNACIONALITZACIÓ

Notícies relacionades

Baiget va dir que la internacionalització és un dels reptes que Catalunya té a l’horitzó i que l’obertura al món és una condició «prèvia i necessària» per garantir un creixement «sòlid, sostenible i integrador».

Catalunya, va destacar el conseller, té una base industrial diversificada i qualificada que valoren les empreses estrangeres, així com una aposta per la investigació i la innovació, malgrat l’esforç que cal fer per dotar-les de més recursos, un clima de negoci adequat i la capacitat de captar fires de primer nivell.