política monetària a la ue

Els tipus d'interès seguiran baixos durant un període prolongat

El president del BCE, Mario Draghi, ha assegurat que seguirà la compra de deute públic i privat almenys fins a final d'any

Mario Draghi, durant la conferència de premsa a la seu del BCE a Frankfurt.

Mario Draghi, durant la conferència de premsa a la seu del BCE a Frankfurt. / REUTERS / RALPH ORLOWSKI

1
Es llegeix en minuts

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha dit aquest dijous que la política monetària de l'entitat és "apropiada" i que "els tipus d'interès seguiran en el nivell actual o més baixos durant un període de temps extens i ben passat l'horitzó de les compres" de deute.

Draghi ha assenyalat en una conferència a Frankfurt que el BCE comprarà deute públic i privat de la zona de l'euro fins a finals d'any o més enllà en cas necessari. En qualsevol cas, ha insistit que el BCE seguirà comprant deute fins que vegin "un ajust sostingut en el ritme d'inflació consistent amb l'objectiu", que és una taxa d'interès una mica per sota del 2%. "Abans d'alterar els components de la nostra política monetària -tipus d'interès, compres d'actius i la guia sobre l'actuació en el futur-, necessitem crear prou confiança que la inflació convergirà en el nostre objectiu a mitjà termini i que s'hi mantindrà, fins i tot amb menys suport de les condicions de política monetària", ha afegit Draghi.

El BCE considera que la inflació, que al març va baixar mig punt fins a l'1,5%, encara depèn de la política monetària molt expansiva, ha afegit el seu president en una conferència organitzada per la Universitat Goethe de Frankfurt.

Notícies relacionades

El BCE ha començat a l'abril a reduir el volum de deute públic i privat que compra fins a 60.000 milions d'euros, 20.000 milions d'euros menys del que ha adquirit durant l'últim any. Aquest dijous publica les actes de la seva última reunió de política monetària, a començaments de març, en què explicarà les discussions del consell de govern.

El BCE presta els diners als bancs setmanalment al 0% i els cobra un 0,4% per l'excés de les seves reserves.