LLISTA DE FORTUNES

El mexicà Slim sobrepassa Gates com a home més ric del món

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un empresari com els d'abans, hereu del més pur estil Rockefeller, és avui l'home més ric del món. La revista nord-americanaFortuneestima que, amb una fortuna de 59.000 milions de dòlars, el mexicà Carlos Slim, de 67 anys, ha destronat Bill Gates en eltop tendels homes més rics. La diferència entre tots dos comptes, 1.000 milions de dòlars.

Mentre que el creador de Microsoft s'entrega a la filantropia a través de la seva fundació, Carlos Slim, que és propietari de les empreses de telecomunicacions Telmex i América Móvil, i del Grupo Carso, que integra empreses tabaqueres, diferents companyies dedicades a les infraestructures i altres del sector energètic, posseeix un negoci que, l'any 2006, representava el 5% del PIB de Mèxic i un terç del volum de diners gestionats per la borsa en aquell país. El valor net dels negocis de Slim va augmentar l'any passat en 12.000 milions de dòlars.

Notícies relacionades

Slim es mostra interessat pel sector energètic del seu país. En un moment en què la companyia petrolera estatal Pemex pateix una baixa en la producció i no compta amb els recursos necessaris per explotar nous jaciments, Slim, segons va comentar aFortune,posicionant-se en el debat quasi tabú sobre la privatització de Pemex, és partidari que aquesta empresa es concentri en la producció i s'obri a altres empreses en la petroquímica, el transport i l'exploració.

CONTRAST Tan gran és la fortuna que ha aconseguit el mexicà des que va començar a construir el seu imperi a principis dels anys 80 que el professor George W. Grayson, de la universitat nord-americana William and Mary (Virginia), ha encunyat el termeSlimlàndiaper referir-se a la presència que els seus negocis familiars han adquirit a Mèxic. Tampoc falten al magnat les crítiques per tenir una fortuna tan gran en un país amb 50 milions de pobres.

Temes:

Bill Gates