Compromís amb la cultura i la ciutat

La primera biblioteca pública de Cornellà compleix 70 anys

El primer equipament bibliotecari de la ciutat es va instal·lar a la planta baixa de la masia de Can Gaia l'any 1943

1
Es llegeix en minuts

La ciutat de Cornellà ha commemorat aquesta setmana el 70 aniversari de la inauguració de la primera biblioteca pública, instal·lada el juny de 1943 a la planta baixa de la masia de Can Gaia, l'actual seu de la Guàrdia Urbana, al carrer de Rubió i Ors.

La Biblioteca Popular de Cornellà, que posteriorment va ser traslladada a una planta baixa del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, va ser l'únic referent cultural de la ciutat durant els anys de la dictadura.

A les seves instal·lacions es realitzaven tota mena d'actes de promoció de la lectura, activitats infantils, conferències i també s'hi van fer les primeres classes de català impartides pel lingüista Josep Llobera i Ramon.

Avui, setanta anys després, aquella petita biblioteca ha evolucionat fins a convertir-se en una xarxa de tres biblioteques públiques, amb més de 5.000 m2 i una col·lecció de més de 160.000 llibres i documents.

Notícies relacionades

Cornellà ho ha celebrat amb un acte commemoratiu en què s'ha homenatjat treballadors i usuaris de tot aquest període i s'ha presentat públicament el compromís de les biblioteques públiques amb els nous reptes de futur de la ciutat.

Més notícies de Cornellà