Patrocina:

Logistics Incubator 4.0

L'externalització de processos logístics dona resposta a la manca de personal al sector

Metrickal, empresa de reclutament en remot, ofereix als seus clients l'opció de treballar amb talent ubicat a qualsevol part del món

Jaume Boada y Patrick Synge, cofundadors de Metrickal.

Jaume Boada y Patrick Synge, cofundadors de Metrickal. / Metrickal

3
Es llegeix en minuts

Al sector logístic, l'eficiència i la rendibilitat són essencials per a l'èxit d'una companyia. Tanmateix, trobar personal qualificat i fiable pot ser un repte, especialment en aquest camp, sotmès a horaris no convencionals, fluctuacions de la demanda i marges de benefici estrets.

Per això, Metrickal, empresa incorporada al Logistics Incubator 4.0 del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ofereix serveis d'externalització de processos logístics per ajudar les empreses a optimitzar les seves operacions. Les seves prestacions cobreixen des de gestió de flotes, logística terrestre, marítima i aèria, seguiment de camions en rutes nacionals i internacionals, càrrega i descàrrega, control de documentació duanera, reserves de transport alternatiu, organització de comandes, atenció al client, seguiment...

Totes aquelles tasques mecanitzades o algorítmiques que absorbeixen molt de temps, són repetitives i no generen un valor afegit per a l'empresa, poden quedar en mans de contractistes professionals que brinden suport en la gestió i execució de processos perquè es realitzin de manera eficient i sense contratemps, ja sigui en gestions bàsiques o avançades. "Podem ocupar-nos de les tasques de seguiment, la signatura i compliment de contractes, la comprovació i organització de la documentació... Així, per exemple, alliberes a un comercial de la part més feixuga de la seva feina, cosa que permet que es concentri en la venda, incrementi les seves oportunitats de facturació i es concentri en la part més satisfactòria de la seva ocupació.", assegura Jaume Boada, fundador i CEO de Metrickal.

Això ajuda a reduir significativament els índexs d'absentisme i rotació de personal, traduint-se en major estabilitat i eficiència. Ofereix a més un major marge operatiu i econòmic, ja que deixa cobertes les tasques més complexes i exigents de la logística a un preu molt competitiu i amb una major productivitat garantida.

Més que una agenda de contactes

Metrickal compta amb presència internacional i ofereix als seus clients l'opció de treballar amb talent ubicat a qualsevol part del món, sempre validat per un equip intern de reclutament mitjançant entrevistes exaustives i avaluacions rigoroses de cada perfil. D'aquesta manera, pot donar resposta tant a les sol·licituds de llocs temporals causades, per exemple, per increments de feina, com a vacants amb les quals es busca ampliar la plantilla de forma indefinida.

Notícies relacionades

"No treballem com una ETT, fem molt més que oferir perfils amb els quals donar resposta a ofertes de treball. Disposem de grans bases de dades de personal entre les quals busquem els currículums més adequats per als llocs i ens encarreguem també del procés de selecció. Coneixem les necessitats dels nostres clients i els requisits que ha de complir cada postulant i ens encarreguem de dur a terme les entrevistes per, directament, proposar el candidat més adequat i alliberar l'empresa de tot el procés previ.", explica Boada.

A més, l'empresa ofereix formacions ràpides i específiques amb les quals preparar els aspirants per a les especificacions de cada lloc. D'aquesta manera, per exemple, poden unificar-se criteris entre professionals internacionals o instruir-los en els diferents 'software' i programes informàtics que s'empren. Així es garanteix la preparació i l'adequació del perfil. De la mateixa manera, quan s'ofereix una vacant en una empresa en concret, es llancen píndoles de formació específica per a aquesta companyia, de manera que tots els aspirants interessats puguin accedir a aquesta preparació prèvia al procés de selecció.

Metrickal estrenarà després de l'estiu una nova tecnologia pionera per dur a terme entrevistes de manera automàtica i seqüencial. Es tracta d'un bot capaç de convocar a centenars de candidats alhora, plantejar les preguntes i, mitjançant l'ús de la intel·ligència artificial, fer un cribratge de respostes per trobar el candidat idoni per a la vacant, agilitzant els tràmits d'una manera excepcional.