Patrocina:

Del 5 al 7 de juny

El SIL 2024 bat rècords amb més de 160 novetats logístiques

Aquesta 24a edició reflecteix el creixent interès i inversió en el sector amb la participació de 650 empreses

La fira se centrarà en la revolució que viu el sector i destacarà solucions que integren la IA i l'automatització en les dinàmiques de la indústria

Congressistes en lanterior edició del Saló Internacional de la Logística (SIL)

Congressistes en lanterior edició del Saló Internacional de la Logística (SIL) / Carlos Marselles

2
Es llegeix en minuts

Barcelona es prepara per acollir una vegada més el Saló Internacional de la Logística (SIL) enmig d'un context de transformació sense precedents en el sector. Aquest esdeveniment, considerat com la fira de referència mundial en Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), se celebrarà del 5 al 7 de juny al recinte de Fira Barcelona, situat a la Plaça Espanya de la capital catalana.

Aquest any, el SIL promet ser més gran i divers que mai, reflectint el creixent interès i inversió en la indústria, amb la participació de 650 empreses, la presència de més de 100 'startups' i la presentació de més de 160 innovacions exclusives.

Aquesta 24a edició se centra en la revolució que està vivint el sector logístic. El que solia ser una indústria caracteritzada per la seva baixa digitalització, ara es troba en l'epicentre d'una transformació que està redefinint les seves dinàmiques i pràctiques. La fira destacarà solucions avançades que integren intel·ligència artificial i automatització per millorar l'eficiència i la sostenibilitat del sector. Entre les tecnologies més innovadores, s'inclouen l'ús de drons per a l'optimització de l'última milla o aplicacions per a la monitorització del soroll marítim, destinades a preservar la biodiversitat marina.

Innovació i sinergies

El SIL serà una vegada més una gran oportunitat per reunir i donar a conèixer el talent del sector. Espais com el Startup Innovation Hub reuniran empreses emergents que presentaran els seus projectes i innovacions logístiques.

Del 5 al 7 de juny, els professionals de la indústria logística tindran també l'oportunitat de sumar-se a la SIL Platform, dissenyada per potenciar el 'networking' i les sinergies empresarials. La fira facilitarà la programació de reunions, l'intercanvi de coneixements en diverses àrees de la cadena de subministrament i la creació de nous negocis.

Els reptes del futur

En aquest sentit, es desenvoluparà també el SIL Knowledge, l'agenda de ponències i debats, que comptarà amb un ampli programa amb més de 70 sessions amb més de 320 ‘speakers’ internacionals que abordaran els reptes i oportunitats de les noves tecnologies en la logística. En aquest espai participaran directors i responsables de Supply Chain i Logística d'empreses com Unilever, Nestlé, Mercadona o Revlon, i es tractaran qüestions com els combustibles per al transport marítim, la digitalització industrial, la sostenibilitat en la cadena de subministraments i en la mobilitat o la IA en logística.

Notícies relacionades

Durant els tres dies que durarà el congrés, els assistents també podran participar en el BWAW by SIL, un programa dedicat a promoure la igualtat de gènere en el sector logístic, tradicionalment dominat per homes. Aquest programa destacarà dues sessions diàries per avançar cap a la paritat i donar visibilitat al paper de la dona en la logística.

Per assistir al SIL, és necessari inscriure's a través de la web oficial, on també es podrà seguir tota la informació actualitzada i les últimes novetats de la fira.