Patrocina:

Logistics 4.0 Incubator

TrueCold, l'optimització del control de la cadena del fred

La companyia desenvolupa un 'software' que monitora la temperatura durant la manipulació de productes farmacèutics i sanitaris i alerta de qualsevol desviació

TrueCold ofereix un software de traçabilitat de dades que optimitza el control en la cadena del fred

TrueCold ofereix un software de traçabilitat de dades que optimitza el control en la cadena del fred

2
Es llegeix en minuts

L'eficiència i la seguretat són elements clau en el sector farmacèutic i sanitari; qualsevol error en algun punt de la seva activitat pot tenir un gran impacte, no només en el producte, sinó també en la salut pública. La conservació de la cadena de fred i el seu correcte tractament són essencials perquè les vacunes o medicaments arribin en bon estat als pacients, i per això és bàsic un bon sistema de qualitat. En aquest sentit, TrueCold emergeix com una gran oportunitat per optimitzar aquest procés.

Aquesta jove empresa catalana, instal·lada en la Logistics 4.0 Incubator, ha sorgit com una gran promesa pel sector farmacèutic en oferir un 'software' de traçabilitat de dades que millora l'eficiència i el control en la cadena de fred. La seva col·laboració amb la primera incubadora d'empreses emergents de logística 4.0 a Espanya, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb el suport de la Fundació INCYDE y el Fons Europeu FEDER, proporciona a TrueCold un entorn propici per al seu desenvolupament i creixement.

La proposta de TrueCold rau en la seva capacitat per unificar i alertar sobre possibles errors en la cadena de fred. És evident que les companyies que treballen amb productes tan delicats ja compten amb sistemes de control de les temperatures. El més habitual és que les farmacèutiques distribueixin els seus productes a través de diverses empreses de transport. Així, cada una d'aquestes companyies treballa amb un sistema de control de la cadena de fred diferent i, no només això, sinó que cada vehicle implicat en la distribució disposa de sensors que recopilen aquesta informació i, un cop arriben a destí, un operari ha d'analitzar-la per detectar si hi ha hagut alguna alteració durant el trajecte.

Notícies relacionades

La plataforma desenvolupada per TrueCold simplifica aquest procés, eliminant la necessitat de revisar manualment la informació de cada sensor. En paraules de Miguel Sirvent, Managing Director de TrueCold, "consolida tota la informació independentment del proveïdor del sensor i de l'operador logístic, alertant només si es produeix una desviació". Aquesta automatització no només millora l'eficiència, sinó que també garanteix una major fiabilitat en la gestió de la cadena de fred.

L'eficàcia i l'optimització d'un procés, fins ara molt manual per a les companyies, situen a TrueCold com una "solució logística i de qualitat", assegura Sirvent, i un gran benefici per l'estalvi de temps i recursos que suposa per a les empreses que contractin el seu servei.