Patrocina:

Del 5 al 7 de març

BWAW, l'esdeveniment que impulsa la paritat de gènere al món empresarial, torna amb la seva quarta edició

La programació comptarà amb més de 60 ponents especialitzats i 14 sessions de debat per a promoure el lideratge femení

Imatge de la passada edició de la BWAW.

Imatge de la passada edició de la BWAW. / Consorci Zona Franca de Barcelona

3
Es llegeix en minuts

En l'escenari actual de l'empresa moderna, la diversitat i la inclusió són pilars fonamentals, no només per a la igualtat estructural i el benestar dels treballadors, també per a l'èxit laboral. A mesura que la societat avança globalment cap a l'equitat, la igualtat de gènere en l'entorn empresarial ha estat objecte d'un escrutini creixent a tot el món. 

És encoratjador veure que el 93% de les empreses espanyoles compten amb almenys una dona en l'alta direcció, la qual cosa les situa per sobre de la mitjana europea en quatre punts i de la mitjana global en dos punts, segons l'informe Women in Business 2023. No obstant això, aquestes dades encara no són suficients. To i que els avanços reeixits en les últimes dècades són significatius, existeixen encara conflictes que obstaculitzen el ple empoderament i participació de les dones en el món empresarial. Des de la representació desigual en llocs de lideratge i les oportunitats de desenvolupament professional, fins a la persistent esquerda salarial.

Per l'equitat laboral

El camí cap a la igualtat de gènere en l'àmbit laboral està marcat per desafiaments complexos. Existeix la necessitat de continuar analitzant els problemes, identificar les barreres i explorar les solucions que portin a una cultura empresarial equitativa. En aquest context, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), en col·laboració amb la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d'Espanya, celebrarà enguany la quarta edició de l'esdeveniment més destacat en la lluita per la igualtat de gènere en l'àmbit empresarial: la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), que tindrà lloc del 5 al 7 de març de 2024 en el DFactory Barcelona.

L'esdeveniment, que va néixer en 2021 amb l'objectiu de dinamitzar la participació plena i igualitària de la dona en l'activitat econòmica local i global, coincideix amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona (8M) i comptarà amb un programa en el qual participaran més de 60 ponents de primer nivell, tant nacionals com internacionals, distribuïts en 14 sessions de debat diferents que faran del congrés una important plataforma d'exposició en favor del lideratge femení.

Imatge de la passada edició de la BWAW. /

Consorci Zona Franca de Barcelona

Més enllà del progrés social

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, assegura que "impulsar la igualtat en les empreses no sols és una qüestió de justícia social, sinó també una necessitat per a un millor desenvolupament econòmic". I és que l'esquerda de gènere és també un problema a l'hora de cobrir la demanda de professionals existent en el mercat.

Segons l'informe 'Competències transformadores per a la igualtat de gènere en la societat i l'economia digital' de l'Observatori d'Igualtat i Ocupació, les dones a penes representen el 23% dels llocs de treball en el sector TIC. Per això, la BWAW disposa del suport del Consell de la Dona de la Zona Franca, una iniciativa creada en 2020 i l'objectiu de la qual és l'equiparació de gènere en l'àrea industrial.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, destaca especialment la importància de promoure l'equitat en les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seves sigles en anglès). "Sectors com l'industrial o el logístic demanden l'exploració de perfils professionals innovadors, una oportunitat que hem d'aprofitar per a impulsar i promoure la integració de les dones en aquests camps laborals. La BWAW emergeix com la plataforma idònia per a destacar iniciatives encaminades a aconseguir una veritable equitat de gènere en entorns majoritàriament masculins".

Imatge de la passada edició de la BWAW. /

Consorci Zona Franca de Barcelona
Notícies relacionades

Amb el propòsit de facilitar i agilitzar l'avanç en aquest àmbit, el CZFB dedica tots els seus recursos a treballar en favor del punt número 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que recull la necessitat d'aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes. "A través de la celebració de BWAW, ens adherim fermament a la premissa que aquest canvi només pot materialitzar-se mitjançant la col·laboració públic-privada, així com la participació i la conscienciació de tots els actors implicats", afegeix Navarro.

Per a poder inscriure's a la Barcelona Woman Acceleration Week, només cal accedir a la pàgina web, en la qual està disponible tota la informació.