Patrocina:

Tercera edició

BNEW, el centre de l’economia 4.0

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) porta a terme a l’edifici avantguardista DFactory els pròxims dies 3 i 6 d’octubre el Barcelona New Economy Week, en el qual hi ha previst que hi assisteixin un total de 12.000  persones procedents de 100 països diferents.

BNEW, el centre de l’economia 4.0
6
Es llegeix en minuts

El 51% de les empreses catalanes van realitzar alguna activitat relacionada amb la innovació en àrees de nou producte, sistemes TIC, desenvolupament del procés de negoci, màrqueting o venda durant el 2021, segons el Baròmetre d’Innovació a Catalunyaelaborat per Acció, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat. Això és un clar exemple de la transformació en aspectes de tecnologia, digitalització i sostenibilitat que està patint el nostre entorn socioeconòmic. Una revolució industrial que està afectant no només la nostra manera de treballar, sinó també la nostra forma de vida.

Aquests reptes seran assumits per tercer any pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), a través de l’esdeveniment Barcelona New Economy Week (BNEW), representant un rol transformador i innovador dins d’aquesta metamorfosi de l’economia global. L’edifici avantguardista DFactory acollirà aquest esdeveniment, de caràcter disruptiu, entre els dies 3 i 6 d’octubre. Durant aquestes quatre jornades el BNEW aplegarà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panels, sessions i debats. Aquest esdeveniment comptarà, a més, amb 400 empreses participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents de més de 100 països. Per poder inscriure-s’hi, el BNEW disposa d’una web amb informació de l’esdeveniment, mentre que en els perfils de Twitter i LinkedIn es van donant a conèixer els diferents ‘speakers’ i empreses participants.

Com a part important d’aquest esdeveniment, també hi participaran diverses personalitats dins de l’àrea ‘Inspirational Speakers’, com Josef Ajram, especialista en borsa i mercats, i Laura Rojas-Marcos, doctora en psicologia, que parlaran de les seves experiències en cada sector. Igualment, un any més s’entregaran els premis Millor Innovació BNEW, dins de l’‘StartUp Innovation Hub’, on les 50 ‘start-ups’ candidates miraran de tenir l’oportunitat de presentar el seu projecte davant una audiència d’inversors, empreses, clients, proveïdors, socis potencials i, en general, públic especialitzat d’arreu del món. 

Transformació

En aquesta edició, el BNEW comptarà amb set verticals destinades a entendre les noves oportunitats i les vertiginoses transformacions que s’estan vivint. Els panels estaran dedicats a Digital Industry, Real State, Invest, Mobility, Sustainability, Talent i Experience.

BNEW Invest es presenta com a nova vertical, on es buscarà desgranar les noves tendències d’inversió, oferint una perspectiva sobre les oportunitats de l’economia sorgida després del coronavirus. Personalitats com Juan Pablo Rivera, CEO de la Zona Franca de Bogotà (Colòmbia) i Maria Camila Moreno, directora executiva de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) parlaran sobre les possibilitats d’inversió en energies renovables i de les criptomonedes.

Un dels panels més important de l’esdeveniment, el BNEW Digital Industry, versarà sobre les possibilitats dels materials intel·ligents en la construcció, la ciberseguretat en la indústria 4.0 i el paper clau de la dona en la tecnologia. Chandana Fitzgerald, directora general i directora mèdica de HEALTH XL i Daniel Setó, director general d’ALISYS, són alguns dels convidats que tractaran aquestes temàtiques.

El CZFB posarà en marxa BNEW Sustainability seguint les prioritats dels ODS fixats a l’Agenda 2030 per les Nacions Unides, per buscar solucions referents a consum sostenible, la importància de l’economia circular i la gestió de residus, en sectors importants com la moda i l’alimentació. Entre els participants hi haurà Josefina Lindblom, responsable de polítiques en la Comissió Europea, i Eva Saldaña, directora executiva de Greenpeace Espanya, entre d’altres.

BNEW Mobility serà la vertical dedicada al futur de la mobilitat urbana, comptant amb ponents de la talla de Sara Aagensen, secretària d’Estat d’Energia al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i Pere Navarro Olivella, director general de la Direcció General de Trànsit (DGT). L’objectiu serà estudiar els nous reptes sobre el futur del ferrocarril, els ‘smart ports’ i la denominació d’avions ‘green’.

Respecte a BNEW Talent, aquí es debatran els grans desafiaments del sector, com l’educació, la igualtat i els nous perfils que està creant la indústria 4.0. Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i Conxita Font, responsable dels fons europeus en la secretària d’Afers Exteriors i la Unió Europea, assumiran el repte de buscar les solucions en aquesta àrea.

Finalment, durant aquestes quatre jornades també es reuniran els principals actors i empreses en el BNEW Real State sota temàtiques referents a comercial ‘real state’, ‘sostenibilitat-smart cities’ i Proptech. Especialistes com ara Javier Burón, gerent de vivenda a l’Ajuntament de Barcelona, i Gerard Duelo, president del Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Espanya i de l’Associació d’Immobiliaris de Catalunya, seran presents en aquesta trobada.

Format híbrid

Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, el CZFB aposta en aquesta edició per la presencialitat, i ho vol potenciar a través d’una altra de les verticals: BNEW Experience, que reflectirà l’àmplia oferta d’oci i cultura de la ciutat de Barcelona. Esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata i Gin, per Damm, Fever-Tree, Barcelona ChocolateTours, Celler Miquel Jané, El Bandarra, Fliwer, Boqueria 180, Penedès Denominació d’Orígen, Xerigots. ‘Showcookings’ a càrrec de destacats xefs com Núria Gironès, de Ca l’Isidre; Paco Pérez, del Restaurant Miramar; Hideki Matsuhisa, del restaurant Koy Shunka; i Romain Fornell, del restaurant Caelis. Experiències tecnològiques i immersives amb Cubiart, Alisys, Innovae i Pintura Mural Barcelona. I fins i tot exposicions d’escultura, pintura i moda a càrrec de LAB Barcelona + B, Taller d’Art, Areny, Vito Thiel.

A més, l’esdeveniment tindrà com a escenari l’espectacular edifici DFactory, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, impulsat per CZFB. L’objectiu d’aquest centre és generar un ecosistema basat en el talent i la inversió en tecnologia reunint les grans corporacions empresarials, empreses emergents, centres d’innovació i laboratoris. De fet, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 40%, amb 30 companyies i 150 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

No obstant, el BNEW també podrà ser seguit a través d’una plataforma digital d’última generació. El CZFB aposta de ple per un esdeveniment híbrid en què moltes de les activitats es podran seguir, tant en directe com en diferit, des de qualsevol part del món. Gràcies a la intel·ligència artificial, els assistents virtuals podran disfrutar dels avantatges d’un ‘networking’ de qualitat, suggerint als participants l’existència d’altres usuaris amb els quals pugui tenir interessos comuns i amb qui podrien arribar a desenvolupar alguna sinergia.

Notícies relacionades

Pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, «aquest important esdeveniment no només agrupa les àrees més rellevants del panorama social a nivell mundial, sinó que també ajuda a aplegar i dirigir aquestes transformacions tecnològiques i econòmiques amb l’assistència d’actors i empreses de primera línia». El delegat també destaca que «la nostra posició és ser motor d’entesa entre institucions i entitats privades, una cosa fonamental per afrontar el futur».

Per la seva banda, la directora general del Consorci de la Zona Franca i de BNEW, Blanca Sorigué, destaca que «panels com Digital Industry o Talent se centren en les possibilitats del món digital en l’entorn laboral; mentre que a Mobility i Sustainability es buscaran les solucions i innovacions necessàries per afrontar un futur més verd; i que, juntament amb Invest i Reial State, s’aplegaran a BNEW tots els sectors clau de l’economia 4.0». 

Temes:

Startups