La ronda francesa femenina

Una caiguda trenca els somnis de la catalana Mireia Benito en el Tour

El Tour Femmes, la gran il·lusió del ciclisme femení.

Abandonament en el debut de la carrera per un accident, a la primera etapa de la ronda francesa femenina que ha guanyat en solitari la campiona belga Lotte Kopecky.

Una caiguda trenca els somnis de la catalana Mireia Benito en el Tour

AG INSURANCE / BASTIEN GASON

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els somnis es trenquen per una caiguda. La il·lusió i el cos per terra. Mireia Benito és l’única ciclista professional catalana i aquest diumenge complia una de les il·lusions de la seva vida, debutar en el Tour, sentir-se entre les millors del pilot femení, del qual forma part, però una caiguda l’ha portat a l’hospital i a haver d’abandonar el Tour Femmes abans de complir la primera etapa.

El ciclisme és un esport que no permet els canvis com altres disciplines. Parlar amb Benito, escoltar-la, que t’expliqués tot el que volia fer en aquest Tour era per omplir-te d’alegria abans d’emprendre el viatge a París.

D’ofici, gregària

Ella es considera una gregària i l’ofici de gregari, al marge del sexe, no és fàcil perquè s’ha de valer per fer-ho, com per escalar o destrossar el cronòmetre en una contrarellotge, cosa que Mireia sap fer perquè al juny es va proclamar campiona d’Espanya de l’especialitat per davant de tota una institució com és Mavi García.

Una caiguda, un cop, a l’hospital i adeu al Tour per a aquesta corredora que va començar tard amb el ciclisme i que abans de la bici es barallava per encistellar en un bàsquet que li va obrir les portes de l’esport. I que, sobretot, tenia clar que una vegada pengés la bici havia d’emprendre noves iniciatives. Per això, es va llicenciar en Biotecnologia (va obtenir un màster en Biologia Molecular – Biomedicina i un segon màster en Didàctica de les Ciències).

Una cosa bonica en el Tour

«Ser gregària em fa feliç perquè crec que no tinc el caràcter per ser una líder però en aquest Tour m’agradaria complir tres objectius: el personal, el grupal i el fet de continuar evolucionant com a corredora», explicava abans de debutar. Als 26 anys volia intentar fer algun lloc bonic en l’última etapa, diumenge vinent, a Pau. Allà va ser on el 2019 el mateix equip que la patrocina –en categoria masculina Soudal Quick Step i en femenina AG Insurance Soudal Quick Step, ja que gaudeixen d’un patrocinador exclusiu– va aconseguir gràcies a Julian Alaphilippe el triomf l’última vegada que una ‘crono’ del Tour es va disputar a la ciutat pirinenca.

No podrà ser. Cinc espanyoles han sortit aquest diumenge del Tour; a part de Benito i Mavi García, Sheila Rodríguez, Ane Santesteban i Sandra Alonso. Ho han fet en una etapa molt moguda guanyada en solitari per la campiona belga Lotte Kopecky, primer jersei groc, molt bona en les clàssiques i amb victòries en el Tour de Flandes i la Strade Bianche.

Notícies relacionades

«Només vull que aquest Tour serveixi perquè hi hagi un gran espectacle i perquè la gent s’apassioni amb nosaltres, que disfruti», deia il·lusionada, convençuda que el Tour no acaba aquest diumenge a París sinó que té una setmana més d’emocions, les que ja s’han vist en una primera etapa en la qual totes les favorites, incloses García i Santesteban, i per descomptat les dues màximes favorites a la victòria final, Annemiek van Vleuten i Demi Vollering, les dues neerlandeses, han arribat a 43 segons de la guanyadora.

Totes les classificacions.