La ronda francesa

Quan una caiguda trunca els somnis del Tour

Antonio Pedrero, el millor ciclista espanyol del Movistar després de la retirada d’Enric Mas, es va veure embolicat en una caiguda massiva a l’inici de l’etapa. La carrera va estar 20 minuts aturada per atendre els accidentats.

Carlos Rodríguez aconsegueix als Alps la tercera victòria espanyola en el Tour

Enric Mas abandona el Tour en la primera etapa.

Una caiguda deixa David de la Cruz fora de combat.

Quan una caiguda trunca els somnis del Tour

EUROSPORT

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Antonio Pedrero no és un ciclista de gaires paraules. És dels que parlen més amb la mirada, amb els ulls il·luminats i amb el somriure. Era el corredor, que fa uns mesos, a la sortida de la Volta a Catalunya, a Sant Feliu de Guíxols, explicava breument, però amb paraules plenes d’il·lusió, que per fi compliria un somni de nen, poder córrer el Tour, la carrera que tot corredor vol disputar almenys una vegada a la vida per arribar a París i sentir el pessigolleig de les llambordes dels Camps Elisis.

Pedrero no podrà fer efectiu aquest somni, arribar a París, amb el que ja pensava en el seu Terrassa natal quan el seu pare, José, un modest del pilot, lluitava per guanyar-se una plaça per a la Vuelta. I no podrà complir aquest somni perquè ahir es va veure embolicat en una caiguda massiva, tant inesperada com exagerada, quan només s’havien complert 5,5 quilòmetres de l’etapa, quan tots rodaven tranquils després de travessar els carrers d’Annemasse, d’on va sortir la 14a etapa, com sempre amb el públic entusiasmat perquè no hi ha cap honor tan gran per a una vila francesa que acollir el Tour com a sortida o arribada de la carrera.

Fins a 20 minuts va haver d’estar aturada la carrera. Christian Prudhomme va ordenar als ciclistes que anaven al capdavant que s’aturessin. Tots peu a terra, bevent dels bidons, mentre els mecànics i les assistències mèdiques de la prova atenien els caiguts, entre ells Pedrero. Els auxiliars rescataven les bicis avariades que reparaven o substituïen per d’altres. Però Pedrero havia de pujar a l’ambulància sabent que deixava el Tour i que no podria arribar a París. Tants mesos entrenant a Andorra, on viu, per tancar d’aquesta manera tan inesperada el seu debut a la Grande Boucle.

Escapat amb Bilbao

Escapat amb BilbaoPedrero va estar dimarts en la fuga victoriosa de Pello Bilbao, tot i que es va haver de conformar amb la sisena plaça després que l’abandonessin les forces als últims 500 metres de la meta d’Issoire.

Van sortir 14 espanyols de Bilbao i només en queden 10. Van sortir quatre catalans de Biscaia i només en queda un, Marc Soler, com a lloctinent de Tadej Pogacar. ¿S’han fixat en un detall nou que passa en aquest Tour? Com que fa tanta calor, els gregaris de l’astre eslovè baixen al cotxe de l’UAE a buscar bidons, però no perquè el seu líder pugui beure, sinó per agafar l’aigua fresca i refrescar-li el clatell. És el que va fer, per exemple Marc, aquest dissabte, en la part mitjana de l’etapa, abans de la baralla final, tot i que evidentment està per a altres coses més importants.

Enric Mas comença a entrenar

Notícies relacionades

Pedrero, a Andorra, coincideix a les carreteres del país pirinenc amb un altre vallesà assentat al lloc i que dijous també va haver de deixar el Tour de manera inesperada per una altra caiguda. Va ser David de la Cruz, topada brutal contra l’asfalt amb el colze. Almenys, les radiografies van confirmar que no tenia res trencat i el corredor explicava divendres de manera privada la seva tremenda il·lusió per recuperar-se, entrenar uns dies amb normalitat i disputar la Vuelta. El seu company a l’Astanà Luisle Sánchez, amb clavícula trencada, va ser el segon espanyol retirat.

Aquest dissabte va volar des de Palma a Barcelona, Enric Mas, el cap de files del Movistar, que va deixar al Movistar de Pedrero sense líder i amb les il·lusions trencades per lluitar per la general després de caure. Fins ara no ha pogut rodar. Avui reprendrà els entrenaments amb la mirada fixa en la Vuelta.