CICLISME

Ion Izaguirre aconsegueix la segona victòria espanyola al Tour

Ion Izaguirre aconsegueix la segona victòria espanyola al Tour

COFIDIS TEAM

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El basc Ion Izaguirre es va imposar aquest dijous en la dotzena etapa del Tour de França, amb final a Belleville-en-Beaujolais, al culminar en solitari una llarga escapada, mentre el danès Jonas Vingegaard, que va entrar amb el pilot a quatre minuts, continua de líder.

Es tracta de la segona victòria espanyola en aquesta edició, després de l’aconseguida aquest dimarts a Issoire per Pello Bilbao, que va posar fi a una sequera de cinc anys sense triomfs d’etapa espanyols al Tour.

El ciclista del Cofidis ja comptava amb un triomf en la carrera francesa, el que va aconseguir el 2016 en una etapa alpina a Morzine. A més, el campió d’Espanya en ruta el 2014 i doble campió d’Espanya contrarellotge (2026 i 2021), també compta amb triomfs a la Vuelta a Espanya (una crono per equips el 2016 i una amb final a Formigal el 2020) i al Giro d’Itàlia, a Falzes el 2012.

És, a més, el segon triomf del Cofidis en aquest Tour, després de l’aconseguit pel francès Victor Lafay a Sant Sebastià, que va acabar amb 15 anys sense triomf de l’equip francès.

A gairebé un minut

Izaguirre va entrar a la meta amb gairebé un minut de renda sobre el francès Mathieu Burgaudeau i el nord-americà Matteo Jorgenson, després d’haver atacat en l’ascens al coll de la Croix Rosier, l’últim port d’una jornada de mitja muntanya marcada per una llarga escapada d’una desena de corredors en la qual l’espanyol va ser el més fort.

Notícies relacionades

El pilot va permetre la fuga tot i que l’equip Ineos de l’espanyol Carlos Rodríguez va evitar que agafés molta renda, perquè entre els escapats hi havia el francès Thibaut Pinot, que podia amenaçar la seva quarta posició.

Un dia abans que arribi l’alta muntanya, amb l’ascens al Grand Colombier, els aspirants a la general van guardar forces i no hi va haver grans canvis, amb Vingegaard amb una renda de 17 segons davant l’eslovè Tadej Pogacar.