Mor el ciclista Gino Mäder a conseqüència de la caiguda patida en la Vuelta a Suïssa

Mor el ciclista Gino Mäder a conseqüència de la caiguda patida en la Vuelta a Suïssa

BAHREIN TEAM

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Només tenia 26 anys. Gino Mäder, ciclista del conjunt Bahrain, company de Mikel Landa i Pello Bilbao, ha mort aquest divendres en un hospital de Suïssa a conseqüència de les greus ferides que es va fer dijous quan es va precipitar a un barranc durant un descens de la cinquena etapa de la Volta a Suïssa, la jornada reina de la prova, mentre el ciclista alacantí Juan Ayuso acabava amb èxit una escapada en solitari que li va arribar a aconseguir una victòria, ara enfosquida per la mort del corredor suís.

La veritat és que des del moment en què l’organització va comunicar la caiguda, l’evacuació del ciclista en helicòpter, les explicacions dels serveis mèdics que el van trobar inconscient i en un llac, on s’havia precipitat, les notícies eren alarmants fins al punt que el seu equip, en un comunicat publicat dijous a la nit, demanava «oracions» per al seu corredor.

La preocupació, la tristesa i la desolació entre els ciclistes del Bahrain es van produir des del moment en què els van comunicar la caiguda del seu company fins que aquest matí, quan ja es dirigien a la sortida de la cinquena etapa de la ronda helvètica, han conegut el pitjor desenllaç.

Descens a gran velocitat

L’accident es va originar en el descens del port d’Albula que conduïa a meta. Les imatges de la televisió suïssa estaven centrades en Ayuso, que baixava a una velocitat de vertigen, i s’hi veia el comptaquilòmetres de la moto amb la càmera que seguia el corredor espanyol arribant als 100 quilòmetres per hora, en unes llargues rectes on les bicis adquirien una velocitat endimoniada. També va caure i es va haver de retirar el ciclista nord-americà Magnus Sheffield, que, sense arribar a perdre el coneixement, va patir diverses contusions i una commoció cerebral, que van obligar a traslladar-lo fins a l’hospital de Samedan.

Tots dos van caure al mateix lloc. El metge que es trobava al cotxe just darrere d’ells va trigar dos minuts a baixar pel precipici pel qual havien caigut els corredors. Mäder estava inconscient, a l’aigua. El van reanimar abans d’evacuar-lo en helicòpter a l’hospital de Coira.

L’accident de Mauricio Soler

Notícies relacionades

L’any 2021 havia sigut el millor de la seva carrera professional, sobretot a causa de la seva actuació estel·lar durant la Vuelta, en què va acabar en la cinquena plaça de la general, cosa que el va portar a guanyar la classificació dels joves de menys de 25 anys. Aquella temporada també va aconseguir una victòria d’etapa al Giro i, ara, a la Volta a Suïssa es preparava per guanyar-se una plaça a l’equip del Bahrain, que tindrà Landa i Bilbao com a caps de fila.

Per ara, la sisena etapa de la Volta a Suïssa es manté, tot i que retallada i retardada en senyal de dol per la mort del corredor de Zuric. A Suïssa, el 2011, també es va produir el greu accident del corredor colombià Mauricio Soler, que corria en el conjunt espanyol del Caisse d’Epargne, avui Movistar. Va haver de deixar el ciclisme professional a conseqüència de les lesions psíquiques que encara avui continua arrossegant.