Ciclisme

Camí del Tour: Vingegaard es pren el dia amb calma al Dauphiné

Camí del Tour: Vingegaard es pren el dia amb calma al Dauphiné

JUMBO VISMA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Apareixen els Alps per les entranyes del Critérium del Dauphiné i Jonas Vingegaard decideix prendre’s un dia de certa calma abans que dissabte s’afrontin la Madelaine i la Croix de Fer, en aquest cas com a final d’etapa, dues de les muntanyes més consagrades del Tour al seu pas per la serralada alpina.

La sisena etapa està feta a imatge i semblança dels ciclistes que vulguin aprofitar una fuga. I un d’ells és Jonathan Castroviejo, potser un dels millors gregaris dels últims anys, aquell a qui el Movistar va deixar marxar perquè se n’anés a l’Ineos i ara triomfi com a ciclista disposat a ajudar els líders de l’equip britànic a conquerir els millors premis d’aquest esport.

Als 36 anys té l’experiència exacta per saber el dia que pot treure’s el pes d’estar al costat de ciclistes com Egan Bernal o Carlos Rodríguez i buscar, tot i que sense èxit, el premi d’una victòria sempre esquiva amb els ciclistes espanyols.

Fa tercer a la meta de Crest-Voland, on s’arriba després de pujar per un port de tercera categoria i el lloc on triomfa el ciclista alemany Georg Zimmermann. Al final, el ciclista biscaí es va trobar sense les forces necessàries per mirar de respondre a l’atac del seu rival.

Vingegaard només es cuida de vigilar els contrincants. No es vol arriscar perquè arriba un cap de setmana carregat de cimeres i cal estalviar forces. Tot i així, prefereix accelerar en els últims quilòmetres sense trencar la unitat dels pocs que han aguantat el tren del Jumbo. I entre ells està Enric Mas, dels primers que es posa a roda de l’estrella danesa per evidenciar que va entrant en forma, que no passa res per haver fet una contrarellotge molt fluixeta dimecres i que queden tres setmanes, és a dir, un Tour, per arribar en forma a la sortida de la ronda francesa a Bilbao.

Notícies relacionades

Transcorre un dia de certa tranquil·litat en el qual Castroviejo es queda sense el premi de la victòria. Al llarg de la seva carrera esportiva, plena sobretot d’èxits en contrarellotges, només ha aconseguit un triomf en una carrera World Tour. Va ser al Tour de Romandia, cap al 2011. Pel camí ha participat en vuit Tours, quatre Vueltas i quatre Giros. Al Tour ha col·laborat en tres de les quatre victòries de Chris Froome i a les de Geraint Thomas i Egan Bernal, cada vegada més en forma al Dauphiné.

Totes les classificacions.