Ciclisme

Gir d’Itàlia: al tercer dia ressuscita el duel Evenepoel-Roglic

  • Primer esprint i primera caiguda.

  • Les 10 raons per no perdre’s el Giro.

Gir d’Itàlia: al tercer dia ressuscita el duel Evenepoel-Roglic

GIRO DE ITALIA

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Al tercer dia va ressuscitar el duel, tot i que el fet no li va suposar a Remco Evenepoel ni que s’arronsés ni que es despentinés per sota del casc. Va ser en un esprint intermedi, el que abans es denominava ‘meta volant’. Hi havia tres segons en joc, poc temps, però qualsevol premi s’ha d’aprofitar. Va sortir Primoz Roglic, va veure la línia de la recompensa. ¡Endavant! Impossible. Amb dos cops de pedal, amb un sospir, Evenepoel va sobrepassar el seu rival eslovè per guanyar tres segons de renda (dos el corredor eslovè) i deixar clar per segona vegada, després del festival de la contrarellotge inicial, qui mana al Giro.

La primera temptativa de muntanya a Itàlia (aquest dimarts ja hi haurà la primera arribada en alt de la carrera) va servir perquè Roglic es posés les piles, perquè Joâo Almeida patís una mica per avaria mecànica i perquè Evenepoel demostrés que si entrega la ‘maglia’ rosa serà a un corredor de segona fila i simplement per donar descans als seus companys del Soudal en el treball per controlar les etapes.

També va servir una jornada plujosa i enfangada perquè ja aparegués el que pot ser el podi final de la carrera: Evenepoel, en primera posició; Almeida, boníssim amb el cronòmetre i que a les pujades sua per resistir l’estil d’Abraham Olano fa 25 anys, segon de la general, i Roglic, que ja ha ascendit a la tercera plaça, per deixar clar que pot tenir mala sort o no trobar la punta de velocitat desitjada en una contrarellotge, però que mentalment té una fortalesa tremenda, la que el va portar a recuperar-se com si res del cop que li va suposar perdre el Tour 2020 el penúltim dia per acabar guanyant la Vuelta a Madrid.

Alguna cosa ha canviat

No obstant, alguna cosa ha canviat al Giro. A la Volta, a finals de març, Evenepoel i Roglic també van lluitar per cada bonificació que s’entregava en els esprints especials. En aquella ocasió el ciclista eslovè superava el flamenc per acabar a Barcelona guanyant la carrera. Ara, ha sigut diferent. «No va suposar gaire esforç, però si pots aconseguir un segon sobre Roglic i tres amb la resta no s’ha de desaprofitar», va explicar Evenepoel, en l’entrevista del senyal internacional de televisió.

Notícies relacionades

El dia va començar a aclarir la general malgrat el mal temps regnant a Itàlia, on afortunadament plou, i perquè Michael Matthews demostrés una vegada més que és el millor velocista quan arriba la mitja muntanya i quan altres especialistes, a qui els pesa més el darrere que a ell a les pujades, es queden tallats. Va aconseguir la seva tercera victòria al Giro, carrera en la qual també ha portat el jersei rosa. Matthews és un il·lustre del pilot mundial. Nascut a Canberra, el 1990, ha aconseguit triomfs al Tour i a la Vuelta, ha guanyat el jersei verd en la ronda francesa i suma victòries al País Basc, Romandia, París-Niça, Suïssa i la Volta, entre altres carreres, cosa que evidentment no és gens fàcil i sí una proesa. 

Totes les classificacions.