La pròxima volta espanyola

Andorra acollirà la primera arribada en alt de la Vuelta 2023

  • El país pirinenc serà l’escenari principal de la tercera jornada de la prova, el dilluns 28 d’agost, amb una etapa que servirà per promocionar la nova marca Grandvalira Resorts.

  • La carrera arribarà des de la província de Barcelona i després partirà cap a Tarragona, en el comiat català de la prova.

Andorra acollirà la primera arribada en alt de la Vuelta 2023

LA VUELTA / CHARLY LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La primera arribada en alt de la pròxima edició de la Vuelta, que es disputarà entre el 26 d’agost i el 17 de setembre de 2023, tindrà com a escenari les muntanyes andorranes, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. L’escenari, al Pirineu, servirà per començar a marcar un territori aliat amb els cims en la ronda espanyola de l’any que ve.

L’organització de la carrera volia inicialment que la tercera etapa, que se celebrarà el dilluns 28 d’agost, tingués un perfil més pla i que el contacte amb els cims fos el mínim per instal·lar la meta a Andorra la Vella, tal com va passar en l’última visita ciclista al país pirinenc, concretament en el Tour de 2021, amb victòria del nord-americà Sepp Kuss i la segona posició d’Alejandro Valverde per darrere del corredor de Colorado, resident, precisament, a Andorra.

Marca d’esquí

No obstant, les autoritats del país han preferit que l’etapa tingués un paper més muntanyós i que servís perquè les imatges de televisió mostressin els cims andorrans, com a escenari del nou mercat cicloturista que visita Andorra durant els mesos d’estiu i també per promocionar la nova marca d’esquí Grandvalira Resorts, que agrupa en una de sola totes les estacions del país, a partir d’aquesta temporada vinent, al desaparèixer el nom comercial de Vallnord.

Precisament, el ‘vell’ Vallnord seria el lloc escollit per a l’arribada de la tercera etapa de la Vuelta, en una jornada que partirà des de la província de Barcelona amb un traçat pla fins al final per no endurir massa la prova amb només dues etapes prèvies inicials, totes dues amb la meta instal·lada a Barcelona, d’on partirà la prova el dissabte 26 d’abril amb una contrarellotge per equips que recorrerà els principals carrers de la capital catalana.

De Tarragona a terres valencianes

Notícies relacionades

Andorra la Vella serà el lloc des d’on partirà la quarta etapa de la prova i que acabarà a Tarragona, segons va avançar Catalunya Ràdio. En aquest cas, els ciclistes es trobaran amb un traçat pràcticament de baixada fins a la capital tarragonina, on el més lògic indica que es viurà un esprint massiu.

Tarragona, per tant, serà el comiat català de la cursa. Catalunya, absent aquests últims anys de la Vuelta, acollirà totalment o parcialment, amb la col·laboració andorrana, les quatre primeres etapes de la prova, abans que la ronda espanyola es traslladi fins a terres valencianes, des de Castelló i arribar des d’allà en diverses etapes fins a Múrcia, el punt més al sud de la Vuelta, que el 2023 no trepitjarà carreteres andaluses.