La ronda espanyola

Roglic: «El meu accident a la Vuelta és inacceptable»

A les portes de Navacerrada, Mads Pedersen va aconseguir la tercera victòria d’etapa per davant de Fred Wright, que culpa de la seva caiguda a Sevilla el líder del Jumbo.

Roglic: «El meu accident a la Vuelta és inacceptable»

LA VUELTA / CHARLY LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Hi ha accidents que no poden passar desapercebuts. I aquest va ser el missatge que aquest divendres va voler enviar Primoz Roglic, retirat de la Vuelta per la caiguda que va patir dimarts a la meta de Tomares, als afores de Sevilla, i que el ciclista eslovè no vol que quedi impune. El líder del Jumbo va culpar des de la seva casa de Mònaco el corredor britànic del Bahrain, Fred Wright, d’haver sigut el causant de la seva caiguda i vol que s’investiguin les causes per evitar una situació semblant en el futur.

Wright, precisament, va ocupar aquest divendres la segona plaça en l’esprint que va decidir a Talavera de la Reina l’antepenúltima etapa de la Vuelta, guanyada pel danès Mads Pedersen, tercer triomf en la carrera, abans de la transcendental jornada d’aquest dissabte per la serra de Madrid, amb els ascensos a Navacerrada, per dues ocasions, Navafría, Canencia i La Morcuera que acabarà de decidir la classificació general de la Vuelta que encapçala Remco Evenepoel amb Enric Mas instal·lat a la segona plaça de la taula.

La baixa de Roglic va ser un cop per a la carrera i des del primer moment hi va haver molts dubtes sobre la causa que va produir la seva caiguda: ¿es va deure a una relliscada? ¿la va originar un error del ciclista? Ni les imatges de televisió, ni el silenci inicial del corredor i el seu equip van servir per resoldre els dubtes, fins que Roglic va decidir parlar per carregar amb duresa contra Wright, un jove ciclista de només 23 anys i que està creixent encara com a velocista.

«No va estar bé. Això no hauria de passar i no he de deixar-ho passar en alt com si no hagués passat. No vull que el ciclisme continuï així. ¿Com va poder passar-me això? La meva conclusió és que el meu accident va ser inacceptable», es va queixar Roglic, que no sap encara si podrà tornar a competir aquesta temporada, en la qual també va abandonar el Tour a causa de les conseqüències d’una altra caiguda, com també li va passar a França el 2021.

Segons la seva versió, «l’accident no va ser causat per una carretera en mal estat o per falta de seguretat sinó pel comportament d’un ciclista. No tinc ulls a l’esquena. Altrament m’hauria desviat. Wright va venir per darrere i em va treure les mans del manillar abans d’adonar-me’n». És a dir, va ser arrossegat pel seu adversari, cosa que va posar fi a la seva participació a la Vuelta quan ocupava la segona plaça de la general en plena ofensiva contra el mallot vermell. Roglic no havia renunciat, ni de bon tros, a aconseguir una quarta victòria consecutiva en la carrera a falta de cinc etapes.

Sense imatges clares

Notícies relacionades

El Jumbo vol que el contratemps del seu corredor sigui investigat per la Unió Ciclista Internacional (uci), tot i que el tema és complicat al no existir unes imatges clares, ni haver sigut advertit en les repeticions de les gravacions que analitzen els jutges de la prova, el que seria el VAR en el ciclisme, i que queda, per tant, entre el que digui Roglic, al marge de ser una estrella d’aquest esport, i el que defensi Wright, un ciclista molt més desconegut i que encara no compta amb un palmarès important per edat.

Roglic, a més, es troba ara amb un contratemps al seu equip que hauria resolt en el cas de guanyar la Vuelta; és un tema de galons, perquè fins ara ell era el líder indiscutible del seu equip en el Tour i l’any que ve el Jumbo acudirà a la ronda francesa amb Jonas Vingegaard com a cap de files per aspirar a una segona victòria. ¿Quin serà el paper que haurà de jugar el corredor eslovè el 2023 si continua al Jumbo? Abans s’haurà de resoldre la Vuelta a Navacerrada