El Tourmalet

El Tourmalet: el ‘nen’ belga que segueixen 50 periodistes

  • La Bèlgica més flamenca està convençuda que Remco Evenepoel, de només 20 anys, és la pura reencarnació d’Eddy Merckx sobre una bicicleta.

 

El Tourmalet: el ‘nen’ belga que segueixen 50 periodistes

Quick Step

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

És el ciclista que mou muntanyes al país de les planícies. És el corredor que porta un seguici que l’acompanya a tot arreu i és, junt amb Wout van Aert, el gran ídol esportiu de la Bèlgica més flamenca. Posin-se drets, perquè, tot i que hagi corregut amagat en les poques etapes de Vuelta que s’han disputat, al seu país embogeixen per ell i un exèrcit de periodistes l’acompanyen a tot arreu, per descomptat en aquesta cursa, i per descomptat es tracta de Remco Evenepoel.

Només té 20 anys, tan jove que si fos universitari aniria un parell d’anys de carrera per darrere de Tadej Pogacar. Encara no s’han enfrontat, però fins que va caure al buit per un pont de la Llombardia (agost del 2020) semblava que es movia sota propulsió quan pedalava, fins al punt que la Bèlgica més ciclista, és a dir, més de la meitat del país, estava convençuda, ara que es parla que tothom té un doble, que el noi era la pura reencarnació d’Eddy Merckx, de qui es busca un successor des de fa 50 anys.

Una vintena de mitjans informatius

Si algú creu que es fa broma que es miri les xifres de l’organització de la Vuelta quant a nombre de periodistes i mitjans inscrits en la cursa. Es mouen per la carrera ni més ni menys que 51 informadors procedents de Bèlgica, que representen una vintena de mitjans entre televisions, diaris i premsa especialitzada. Només estan pendents dels moviments d’Evenepoel, nuls fins ara, una suposada inactivitat que els omple d’orgull i satisfacció.

¿Per què? Doncs perquè encara no és moment d’esmolar el ganivet, encara és temps de nedar i guardar la roba, rodar entre la clandestinitat del pilot per demostrar que a part de ser ara el principal especialista a guanyar les clàssiques d’un dia, aquest any com a premi gran la Lieja-Bastogne-Lieja i en territori való que puntua doble, encara ha de demostrar que serveix per a les tres setmanes i penjar-se la primera medalla com a reencarnació de Merckx.

Després del duel del Tour

Al seu equip, el Quick Step, han prescindit de velocistes, una arma de destrucció ciclista que sempre presentaven a totes les curses, i han portat un bloc d’escaladors, de corredors que se sacrificaran pel nano si aquest es posa en mode actiu i pretén amargar a Roglic el seu quart viatge triomfal a Madrid, al més pur estil de Jonas Vingegaard en el seu duel amb Pogacar.

Notícies relacionades

Si falla, molts dels belgues que només estan pendents de les seves pedalades marxaran i si les seves cames l’impulsen a un duel amb Roglic al més pur estil del viscut el juliol durant el Tour, doncs llavors n’arribaran més, molts més, i de segur que la Vuelta bat rècords d’audiència a Bèlgica.

Diuen els que coneixen bé els costums flamencs que la relació entre Evenepoel i Van Aert no és gaire fluida, cadascú vol demostrar qui és el millor i és llavors quan sorgeix la gelosia. I enmig se situa Merckx fotografiant-se amb tots dos i enviant floretes a l’un i a l’altre, en son de pau, perquè és un orgull per a la Bèlgica més flamenca que aquests dos fenòmens hagin nascut en aquella terra i que un munt de periodistes recorri Espanya al ritme dels pedals d’Evenepoel.