El final de la ronda francesa femenina

Van Vleuten obsequia el Movistar amb la victòria en el Tour

  • La corredora neerlandesa s’imposa en l’última etapa que guanya de groc, en una jornada marcada per una fuga sempre liderada per Mavi García.

Van Vleuten obsequia el Movistar amb la victòria en el Tour

MOVISTAR TEAM

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Annemike van Vleuten ho és tot en el ciclisme professional femení. És d’aquests esportistes que on posa l’ull posa la bala i no hi ha en l’actualitat, sobretot quan arriba la muntanya, cap corredora que li faci ombra. Mirant cap enrere i al passat només es recorda, entre molt poques, Joanne Somarriba amb aquesta força en les cimeres que ara té la ciclista neerlandesa, que aquest diumenge ha obsequiat el Movistar, el seu equip, amb la victòria en el renascut, mediàtic i seguit Tour Femmes, un altaveu immens per a l’esport femení.

Tant és que tingui problemes a la bici, que hagi de canviar unes quantes vegades de vehicle per avaria, que cada vegada s’hagi hagut de donar un sobreescalfament per enllaçar amb el pilot, perquè quan la carretera s’ha posat en mode ascens, ja a la Superplanche des Belles Filles, Van Vleuten ha col·locat el Tour de cap per avall per anar-se’n en solitari cap a la fama, la glòria, la segona victòria i tancar la prova amb un triomf en l’última etapa, després d’haver destrossat la carrera el dia anterior als Vosges, la serralada que ha definit la general.

El Movistar va treure pit quan l’any 2000 va anunciar la incorporació a les seves files de la millor ciclista del món, la que, sense poder salvar la decepció aquesta temporada del conjunt masculí, ha col·locat la marca telefònica espanyola en el panorama del concert ciclista internacional.

Van Vleuten, camí dels 40 anys i d’un 2023 per acomiadar-se, sempre en el Movistar, que li paga sou d’estrella masculina, ho ha guanyat tot i si no té encara un palmarès millor, sobretot en els Jocs és per un accident i per una badada increïble.

La caiguda a Río 2016

Notícies relacionades

El 2016 i a Río, l’accident de Van Vleuten, camí de l’or, va esgarrifar el món sencer. Va perdre el control de la bici, al caure es va fer un cop al cap i va quedar inconscient sense que poguessin arribar els serveis d’emergència. I l’any passat se li va escapar l’or perquè el seu equip no va controlar la fuga de l’austríaca Anna Kiesenhofer i fins i tot Van Vleuten va aixecar els braços pensant que tenia un or en comptes d’una medalla de plata.

Ha aconseguit l’última victòria en una vuitena etapa marcada per la fuga d’un grup que sempre ha liderat Mavi García, l’última corredora que ha capturat Van Vleuten