La ronda francesa femenina

Van Vleuten fa miques el Tour als Vosges

  • La líder neerlandesa de l’equip espanyol del Movistar va guanyar en solitari la primera etapa de muntanya després d’un atac a més de 80 quilòmetres de l’arribada.

  • Mavi García, amb un mal dia, va arribar a més de 10 minuts i tot i així puja a la novena plaça de la general a un dia d’acabar-se la prova.

Van Vleuten fa miques el Tour als Vosges

LE TOUR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

En l’aspecte masculí, el conjunt del Movistar lluita per recuperar anímicament Enric Mas per salvar la temporada en la Vuelta. Si no hi ha manera entre els homes d’aconseguir que la temporada 2022 sigui il·lusionant, entre les dones tot canvia, com la nit i el dia, perquè el conjunt de Telefónica té la millor ciclista del món, Annemiek van Vleuten, la que destrueix les seves enemigues i fa miques el Tour amb un atac a més de 80 quilòmetres de la meta, ciclisme al més pur estil Eddy Merckx, per conquistar la primera de les dues etapes dels Vosges en solitari i assegurar-se ja la victòria en el Tour Femmes, tret que aquest diumenge passi alguna cosa més que una sorpresa monumental.

Les seves contrincants no van poder fer res. Ningú va gosar seguir la seva roda. Ho va intentar la seva compatriota Demi Vollering, segona en la penúltima etapa, i l’única que va respondre a un primer atac de Van Vleuten, però que va perdre el seu contacte quan encara quedaven 62 quilòmetres per acabar el seu increïble festival en solitari.

Van Vleuten va camí dels 40 anys, que farà el 8 d’octubre, però continua creixent com a corredora. No hi ha ni una mostra que hagi arribat el declivi, si no més aviat al contrari, cada vegada és millor ciclista i quan el guió d’una carrera apunta pujades que supera a gairebé 24 quilòmetres per hora, una barbaritat, cap altra dona del planeta ciclista aconsegueix seguir-li el ritme. I prova d’això és que aquest 2022 amb la publicitat de Movistar ha guanyat el Giro i aquest diumenge aconseguirà la victòria en aquest Tour renascut, tornat a la vida del ciclisme, dotat de la mateixa visibilitat que el masculí i que recompensa la primera classificada amb el mallot groc que Jonas Vingegaard va aconseguir fa una setmana als Camps Elisis de París.

Van Vleuten va arribar com a fitxatge bandera del Movistar el 2021. El conjunt espanyol aconseguia d’aquesta manera fer-se amb els serveis de la millor corredora del món, que en els seus dos anys a l’equip no ha defraudat fins al punt d’haver-la renovat fins a finals del 2023 amb un salari propi de les figures del ciclisme masculí.

Mal dia de Mavi García

Notícies relacionades

I és que mai defrauda, com aquest dissabte, per donar espectacle als Vosges, sempre en solitari, i entrar als llibres de ciclisme com una de les millors corredores de tots els temps i que en la jornada final del Tour només haurà de defensar el mallot groc que va veure una mica distant fa pocs dies, al començar la carrera amb febre.

Mavi García, possiblement afectada per la caiguda de dimecres, va passar per un martiri durant tota l’etapa i tot i així va ser la 13a, a més de 10 minuts de Van Vleuten, i va aconseguir, almenys, pujar a la 9a plaça de la general.