La ronda francesa femenina

El Tour queda pendent de la muntanya

  • Segona victòria de Marianne Vos, que segueix al capdavant de la carrera davant les dues cites finals als Vosges, etapes que acabaran cap a les 17.30 hores, en el mateix horari que la prova masculina.

  • La líder del Movistar, Annemiek van Vleuten, arriba al seu terreny amb Mavi García com una de les millors escaladores rivals.

El Tour queda pendent de la muntanya

LE TOUR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Tour queda pendent de la muntanya, de la resposta de les escaladores, l’hora dels Vosges i dels seus ‘ballons’ després de rodar durant sis dies al compàs de Marianne Vos, guanyadora en l’aperitiu dels pendents un dia en què les dones d’aquesta ronda francesa van rodar a gairebé 41 quilòmetres per hora; un ritme frenètic, de qualitat, d’altíssim nivell.

És, per tant, època d’ascensos en un cap de setmana en què quedarà resolt aquest Tour Femmes. I entre les favorites, una mallorquina, Mavi García, després d’una jornada en què el seu equip, l’UEA, va portar el timó del pilot durant algunes fases del dia.

Vos ha sigut la veritable artífex d’aquesta primera part de la prova. Ha guanyat dues etapes i ha sigut la líder des de la segona jornada al demostrar que és una de les millors corredores d’aquests últims anys, en una escola neerlandesa on han figurat i figuren la líder del Movistar, Annemiek van Vleuten, i Anna van der Breggen, retirada l’any passat.

Precisament Van Vleuten, vencedora del Giro, la cap de files d’un Movistar que l’ha renovat per al 2023, que serà l’últim exercici de la corredora com a professional del ciclisme, és la gran favorita a la victòria final. Tot i que el seu inici de Tour va estar envoltat d’alts i baixos a causa d’un estat febril que no era covid i que la va fer córrer de forma molt conservadora durant les primeres etapes. Dels seus moviments, de la seva estratègia i del que pugui fer entre dissabte i diumenge Van Vleuten, haurà d’estar molt pendent Mavi García, ara 11a de la general i, com sol passar sempre últimament amb el favorit espanyol, sigui home o dona, la que més temps ha de recuperar a la muntanya en relació amb els seus contrincants. I ja se sap que alguna fallarà, ¿però totes?

Els horaris del cap de setmana

Notícies relacionades

García ha d’atacar i aquest dissabte té la primera oportunitat en una etapa tan dura com la de diumenge, tot i que amb la diferència que la meta no és un final en alt. Diumenge l’etapa i el Tour s’acaben al cim de la Superplanche des Belles Filles, on va guanyar vestit de groc Tadej Pogacar abans de cedir el jersei a Jonas Vingegaard.

I una dada molt important per al seguiment d’aquestes dues últimes etapes. El Tour ha programat les dues jornades de muntanya en el mateix horari habitual de la prova masculina, és a dir, les dues etapes finalitzaran cap a les 17.30 hores, tret que aquestes dones ciclistes «volin» i trenquin les estadístiques, com han fet aquest divendres en la segona victòria de Vos.