La ronda francesa femenina

Mavi García ja corre en el Tour refeta de les ferides

  • La corredora mallorquina puja a la desena plaça de la general i es mostra recuperada de la caiguda de dimecres davant la muntanya que comença aquest divendres als Vosges.

  • Una etapa de suposada ‘transició’ acaba a l’esprint i una pila del greix afecta més de 30 ciclistes.

Mavi García ja corre en el Tour refeta de les ferides

MOVISTAR TEAM / SPRINT CYCLING AGENCY

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

No sol ser habitual que les carreres ciclistes femenines arribin a un quilometratge com els 179 amb els quals les corredores del Tour s’han trobat aquest dijous, en una de mal anomenada etapa de transició. ¡Que malament sona aquesta denominació als ciclistes! Perquè per molta suposada transició s’ha de pedalar igual per arribar a meta. Miguel Induráin sempre responia amb ironia quan el dia abans d’una gran contrarellotge en el Tour es programava una etapa d’aquestes característiques i els periodistes per avançar feina li preguntaven per la crono. «Però si abans hi ha l’etapa d’avui». De 100 vegades en 99 no passa res, però sempre hi pot haver una sorpresa.

I si passa aquesta sorpresa, tal com ha passat aquest dijous, sol ser una mala notícia, com si s’enfonsa l’escenari del teatre en plena actuació, ja que generalment no aporta res de bo. Així que quan faltaven 45 quilòmetres per a la meta, quan predominava certa calma absoluta en el pilot, quan l’escapada estava controlada, va passar el que provoca aquest enuig dels ciclistes, tant és que siguin homes o dones, una caiguda massiva, com si en comptes de corredores fossin fitxes de dòmino. Totes a terra per culpa d’una pila del greix. Més de 30 bicicletes escampades per la carretera, afectades a gairebé tots els equips i la pitjor part se l’emporta la ciclista danesa del Movistar Emma Norsgaard, que ha d’abandonar.

Més que de transició va ser un dia de desgast, tot i que a Mavi García, sempre molt atenta i rodant en la part davantera, on sol ser més fàcil evitar aquest tipus de caigudes, se la va veure concentrada i sobretot refeta de les ferides que va patir dimecres quan el cotxe del seu propi equip la va tombar a la carretera. I fins i tot va guanyar un lloc.

Notícies relacionades

Mavi García arribarà a la muntanya del Tour Femmes, que surt de manera més lleugera aquest divendres, a la desena plaça de la general, però disposada a restar aquells dos minuts i mig de desavantatge que li treu Marianne Vos, que un dia més i un menys per al final, la corredora neerlandesa del Jumbo. Amb altres rivals les pèrdues són una mica menors: la italiana Elisa Longo Borghini li treu 1.56 minuts i la gran favorita i líder del Movistar, Annemiek van der Vleuten, 1,12 minuts. En qualsevol cas, amb els Vosges en l’horitzó, tot continua molt obert en aquest Tour Femmes que avança entre l'escalf del públic en aquesta ‘quarta’ setmana de ronda francesa.

Aquest dijous, al final, l’etapa s’ha resolt a l’esprint amb victòria de l’autèntica ‘Cipollini’ del pilot, una altra neerlandesa, la potència ‘taronja’ del ciclisme femení, Lorena Wiebes, que ja va guanyar l’etapa inaugural dels Camps Elisis.