La ronda francesa femenina

Tour Femmes: Mavi García, a terra, atropellada pel cotxe del seu equip

  • La corredora mallorquina perd 5 llocs en la general (de la 6a a l’11a plaça) després d’una caiguda que li complica la lluita pel mallot groc.

 

Tour Femmes: Mavi García, a terra, atropellada pel cotxe del seu equip

LE TOUR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A les vinyes s’hi ha d’anar amb tractor. O si s’hi vol anar amb bici, que sigui de muntanya, amb les rodes tan grasses com es pugui per mantenir l’equilibri amb pedres que es claven i perforen els tubulars. Abusar en les carreres professionals, siguin homes o dones els que muntin sobre la bici, de terrenys sense asfaltar, més enllà de la Strade Bianche, és una cosa que hauria d’estar controlada. Una cosa és l’èpica de les pedres de l’‘Infern del Nord’ i una altra és col·locar trams sense asfaltar que, erròniament i lluny dels territoris de la Toscana, no s’haurien de denominar ‘sterrato’.

El ciclisme espanyol roda en el Tour amb mala sort, des de fa anys, almenys des que Alberto Contador i Purito Rodríguez hi van deixar de competir. No hi ha manera de fer-li la volta a la situació, perquè una vegada i una altra passa alguna cosa, alguna cosa que tomba les il·lusions de ciclistes com Mavi García, que si bé va evitar una hecatombe, que si bé té la general complicada però no perduda després de deixar-se mig minut amb les principals favorites, ja no es troba en aquesta situació privilegiada a què va arribar als trams sense asfaltar, quatre se’n van programar, on menys creuar-se-li un gat negre li va passar de tot. Un dia per oblidar i a l’espera que les ferides per la caiguda, després de patir dues avaries, no li causin més problemes que els habituals dolors després d’un impacte amb el terra.

Dues avaries

Notícies relacionades

Va tenir una avaria en el primer dels quatre sectors i en el penúltim va punxar. No semblava que la situació fos gaire greu, en una persecució inevitable per agafar el grup en què anava la líder Marianne Vos, quan incomprensiblement la va atropellar el cotxe del seu propi equip. Veure per creure. El vehicle de l’UEA se la va carregar, al colpejar la roda posterior de la seva bici: trompada al colze, a una mà i sobretot la ràbia de veure com totes les favorites se li escapaven quan estava a punt de resoldre la que podia ser l’última situació complicada de l’etapa.

Mavi García va arribar despenjada i va descendir de la 6a a l’11a plaça de la general, en una quarta etapa marcada per l’escapada i victòria de la suïssa Marlen Reusser, subcampiona olímpica de contrarellotge. Aquest dijous toca donar canya, tot i que l’etapa resulti sobre el paper una mica menys complicada.