El Tourmalet

El Tourmalet: Van Aert, però que bo que ets

  • ¿Algú recorda una etapa en aquest Tour en què no hagi aparegut triomfant el ciclista belga amb el seu jersei verd posat?

El Tourmalet: Van Aert, però que bo que ets

JUMBO VISMA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Posi un Van Aert en la seva vida i enamori’s d’ell, perquè si agrada aquest esport, si es disfruta del Tour, és un espectacle veure’l... és el ciclista total i és, sobretot, al marge de Jonas Vingegaard i Tadej Pogacar, el tercer home d’aquesta volta francesa i segurament el que més protagonisme ha tingut en les 16 etapes que s’han celebrat fins ara. ¿O és que algú portarà la contrària? Alguns corredors ni apareixen per televisió. O se’ls veu en un raconet, i si algú es col·loca a la cuneta i el divisa enmig del pilot fins i tot crida el seu nom. Però no veure Wout van Aert és impossible. ¿Algú recorda alguna etapa en què no hagi figurat en pla brillant?

Quan el guió del Tour dicta pla i esprint a la vista, poques ocasions per cert, allà hi va Van Aert per disputar-lo. Tot i que no guanyi, mai baixa de la tercera posició. Quan es presenta un petit pendent que li permet anar-se’n en solitari, com va passar a Calais, s’escapa i guanya l’etapa. El dia de les llambordes es deixa veure i, tot i que el terme no resulti apropiat escriure’l, Van Aert salva cada dia els mobles al seu equip i, sobretot, a Vingegaard. Seva va ser la gesta, el dia de les pedres, després que punxés el líder del Tour, perquè el corredor danès només cedís segons davant un Pogacar desbocat. Aquell dia, al marge del que pugui passar a partir d’ara, va salvar el jersei groc que ara porta el seu company danès.

Una edició sense el Tourmalet (com a muntanya)

Però és que quan arriba la muntanya apareix del no-res, es cola en l’escapada bona, beu un glop d’aigua, es refresca a la caldera del Tour, pren un descens en pla relax i espera Vingegaard per conduir-lo a la meta i evitar-li qualsevol sobresalt. Així va passar dimarts en l’estrena del Pirineu.

Notícies relacionades

Van Aert és un prodigi de la naturalesa i el ciclista (gairebé) perfecte. Si finalment Vingegaard guanya el Tour es mereix que talli les butxaques del jersei groc i les hi entregui com a premi. I tant de bo el Jumbo l’apunti a la Vuelta perquè amb la seva presència l’espectacle està assegurat.

No hi ha hagut dia que no hagi muntat el seu espectacle, vestint de verd, primer de groc, amb un domini absolut a l’hora de sumar punts. Per això, és la segona vegada que s’erigeix en protagonista en aquest Tourmalet particular i que, desgraciadament, com a muntanya i en l’àmbit esportiu, aquest any no figura en el traçat del Tour. Vaja, un pecat, perquè un Tour sense Tourmalet és com anar a la platja sense sorra o al cine sense pel·lícula per veure. Hauria d’estar prohibit al reglament de la carrera.