L’ambient danès

Flors grogues per a la Sireneta

  • Centenars de milers de persones van sortir als carrers de la capital danesa per viure de prop la màgia del Tour.

  • No es recordava tanta gent des que la prova va sortir de Londres el 2007.

Flors grogues per a la Sireneta

LE TOUR

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

No hi ha cap estadi al món que pugui acollir tanta gent. Eren centenars de milers de persones arribades de tot arreu de Dinamarca, però també de Suècia, que està gairebé al costat, per carretera i per tren. No es recordava un inici del Tour amb tant públic des que la prova va assaltar Londres pels volts del 2007. Passió, desenfrenament, entrega, fe, emocions i cues, moltes cues, ordenades com en pocs llocs al món, per comprar a les botigues oficials de la ronda francesa repartides per tot Copenhaguen, el que fos, a condició que portés el segell de la Grande Boucle, des d’un imant per a la nevera fins a gorres i, per descomptat, el genuí jersei groc.

Hi havia algú, perquè té ànima, tot i que sigui de ferro, que fins aquest divendres havia viscut totalment aliena al Tour, allà col·locada sobre el mar, suant els dies de calor o gelant-se quan l’aigua del mar gairebé es congela. Era la Sireneta, potser el monument mundialment més conegut de la capital danesa. L’organització va voler que la contrarellotge inicial del Tour passés per tota la localitat per mostrar al planeta les meravelles arquitectòniques de la ciutat.

I, evidentment, els corredors havien de passar pel costat de la Sireneta, que fins divendres semblava que no sabés que el Tour visitava la seva ciutat. Però al matí va aparèixer amb un ram de flors grogues i moltes més col·locades com si fos un tapís sobre l’aigua, perquè ella no podia viure aliena a la festa del ciclisme.

Hores davant les tanques

Notícies relacionades

Van ser centenars de milers de persones que van passar hores situades al costat de les tanques, que es van mullar quan el ruixat va caure sobre els carrers de Copenhaguen. El terrabastall de la multitud era tan fort que els crits se sentien des de molts carrers enllà d’on passava el Tour i fins i tot a l’altre extrem dels canals.

La ciutat s’havia omplert de colors al·lusius al Tour: botigues, bars, restaurants i fins i tot els balcons dels veïns que sabien que ahir la capital danesa s’havia citat amb la història.