Protagonistes de la ronda francesa

Albert Torres, el Tour a ulls d’un debutant

  • El ciclista del Movistar és el primer menorquí que corre la ronda francesa i la seva estrena en la contrarellotge d’aquest divendres a Copenhaguen serà una cosa molt especial.

Albert Torres, el Tour a ulls d’un debutant

MOVISTAR TEAM

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Tot és nou per ell. «Va ser una meravella veure tanta i tanta gent en la presentació dels equips perquè recordava que no fa gaire encara estàvem confinats i anàvem a les carreres sense públic». Albert Torres té 32 anys i no és ni de bon tros un principiant en l’art del ciclisme; més aviat al contrari i és un dels grans astres de la pista, seguidor dels passos de Joan Llaneras, també illenc com ell, i el primer menorquí que corre el Tour.

Era a la llista del Movistar, però de reserva, com el futbolista que des de la banqueta espera l’oportunitat de l’entrenador per marcar el gol de la victòria. Ja havia corregut el Giro, però això és diferent. «És la carrera que seguia des de petit». És el Tour que sempre el va captivar i el seu debut es farà realitat aquest divendres en els 13,2 quilòmetres de la contrarellotge inaugural, en què sembla que només hi ha un candidat al triomf, Filippo Ganna, l’italià volador, el millor contrarellotgista de l’actualitat.

Notícies relacionades

A Albert Torres, de Ciutadella, tot i que viu a Palma, perquè hi ha el velòdrom i és la terra de la seva dona, el contemplen sis medalles, una d’or, en mundials de pista, i sis metalls més, dels quals cinc també d’or, en europeus de l’especialitat. «És la pista, precisament –diu– el que fa que jo tingui molta habilitat per moure’m entre el pilot i per saber col·locar el meu líder en el lloc idoni en els moments complicats d’una etapa». Per això, i perquè es converteixi en una mena d’àngel de la guarda d’Enric Mas, per començar en l’etapa de demà a través del pont del Gran Belt i dimecres sobre les llambordes de l’‘Infern del Nord’, és al Tour. «Som dos ciclistes de les Illes i per mi és especial poder treballar per a l’Enric. El segueixo des de petit i s’ha de veure que ràpid va créixer com a ciclista».

«Vas cremant etapes i saps que arribar fins al Tour no ha sigut un camí fàcil. Quan afronti la contrarellotge pels carrers de Copenhaguen sé que he de ser conscient de com ha costat arribar fins aquí». Ara li queden tres setmanes per disfrutar (i patir) per les carreteres del Tour.