Guardó d’EL PERIÓDICO

Festa del Català de l’Any 2023: el conclave abracadabra del Mago Pop emplena de VIPS el temple del disseny barceloní

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre a fora se sentia per fi el fred normal del mes de novembre i la ciutat començava a fer olor d’aquesta humitat que precedeix la –tan desitjada, ¡tant de bo!– pluja, dins del Disseny Hub Barcelona el clima era molt agradable i festiu, i fins i tot flotaven en l’ambient partícules de pura màgia. No en va ahir a la nit se celebrava al temple del disseny barceloní la 21a edició del Català de l’Any, que organitza des del 2001 EL PERIÓDICO i que aquest any ha recaigut enAntonio Díaz, el famós Mago Pop, l’il·lusionista més taquiller del món, segons ‘Forbes’, i el millor de la història, per a molts crítics, l’art del qual ha traspassat fronteres, i fins i tot ha posat una pica a Broadway amb el seu espectacle ‘Nada es imposible’. 

I a un conclave tan màgic van acudir unes 300 personalitats de tots els àmbits: la plana major de Prensa Ibérica, editora d’aquest diari, amb Javier Moll, el seu president al capdavant, i els seus fills, Ainhoa Moll, directora editorial de Prensa Ibérica, i Aitor Moll, el CEO editorial. Per part d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, el seu director, i Gemma Martínez, directora adjunta. Del món de la política, hi han acudit des de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, fins al de de Badalona, Xavier García Albiol, exultant després de la inauguració del seu ‘superarbre’ de Nadal, i, com no, Eva Menor, l’alcaldessa de Badia del Vallès, localitat on fa 37 anys va néixer l’homenatjat. També, representants polítics, com el líder del PSC, Salvador Illa, i el vicepresident executiu de l’AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmóna. Va passar tímidament vorejant l’alfombra l’escriptora Carme Riera, i un Català de l’Any amb solera, l’incomparable actor i director teatral Josep Maria Pou.

Nit de festa

I del costat de les taules i els escenaris que tan bé coneix el mag, van arribar actors, cantants, periodistes, presentadors, alguna esportista internacional, a més dels ‘influencers’ i ‘tiktokers’ catalans més de moda. La faràndula al complet.

Com per art de màgia van venir gairebé tots els famosos de negre, que és el color d’aquests esdeveniments festaires. Tot i que no es va veure cap ‘vestit de la venjança’ com el Schiaparelli escotat que va lluir Rosalía als Latin Grammy cantant per ‘la més gran’, sí que hi va haver ‘looks’ de vertigen, com els de l’actriu d’‘Entrevías’ Nona Sobo, enfundada en un model negre nit ple d’obertures i sobre unes sandàlies ‘couture’ d’YSL. També la ‘influencer’ Irina Soldevila es va decantar per un ‘outfit’ ‘total black’ d’escot asimètric.

No es va perdre la festa del seu col·lega el Mag Lari, ni la cantant Gisela, que va arribar del braç del seu nòvio, José Ángel Ortega. En el ‘photocall’ va entreobrir el seu abric camel, insinuant una mica de panxeta, ja que l’‘extriunfita’ ja està de 4 mesos i mig de gestació. «Em trobo bé i sortiré de gira aquest Nadal amb el meu espectacle de cançons de Disney», va explicar a aquest diari abans de començar la gala.

Notícies relacionades

Roger Padilla, de la sèrie ‘Maricón perdido’, va triar el blanc, com l’actriu Anna Bertran, superelegant amb un dues peces amb levita amb cua de ras. La joveníssima actriu barcelonina Carla Quílez, de 15 anys, que l’any passat va guanyar la Concha de Plata a la millor interpretació femenina a Sant Sebastià per ‘La maternal’ també va arribar entusiasmada, vestida amb una jupa de cuir i amb una nova sèrie per a Netflix sota el braç.

Després dels parlaments va arribar el sopar, en el qual van destacar dues tapes de Carles Gaig, un caneló clàssic amb tòfona, i unes mandonguilles amb sípia.