Homenatge renovat

Barcelona salda el seu deute pendent amb l’antic camp de l’Espanyol a Sarrià

El consistori instal·la una placa que recorda el centenari de la construcció de l’estadi dels periquitos

Barcelona salda el seu deute pendent amb l’antic camp de l’Espanyol a Sarrià

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 15 de març del 2017, el consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar que la ciutat retés homenatge a l’antic camp de futbol del RCD Espanyol a Sarrià. Els periquitos van jugar en aquest coliseu des del 1923 fins al 1997, any en què van pujar a la nevera de Montjuïc mentre es construïa el nou camp de Cornellà-el Prat, inaugurat l’agost del 2009. Aquest dissabte s’ha donat compliment a aquell acord que van firmar totes les forces polítiques, a excepció de la CUP, i el consistori ha instal·lat una placa commemorativa que millora el senyal paupèrrim existent fins ara. El cert és que cinc anys enrere es va pactar un mural que resumís la història del club «per preservar la memòria i la relació amb el barri de Sarrià». Això d’aquest dissabte s’ha quedat en un embelliment de la senyalització de nom dels jardins del Camp de Sarrià. Val més això que res.

Notícies relacionades

El regidor que més va perseguir aquest reconeixement va ser Alberto Fernández Díaz (PP), que, tot i que ja està retirat de la política, també ha sigut present en l’acte perquè a més de periquito acèrrim, és patró de la Fundació del RCD Espanyol. Tot i que l’acord municipal no es va aconseguir fins al 2017, ja el 2013 sol·licitava «dignificar el record de l’estadi als terrenys de Sarrià». Sense massa sort.

A l’esdeveniment d’aquest dissabte han acudit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el CEO de l’Espanyol, Mao Ye Wu. «La història de Sarrià i de Barcelona no es poden entendre sense parlar de l’Espanyol. Avui retem homenatge al club en el centenari de l’antic estadi amb el descobriment d’una placa commemorativa en honor del que va ser durant 74 anys el camp més periquito del món», ha resumit el regidor socialista. També hi han sigut presents el regidor de Sarrià i tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el president de la Fundació de l’Espanyol, Antoni Fernández Teixidó.