Política municipal

Colau insta a renovar la Carta Municipal «per desplegar tot el seu potencial»

  • «Barcelona sempre ha reivindicat la seva voluntat i capacitat de governar-se», ha assegurat l’alcaldessa, en l’acte de presentació del Programa d’Impuls a la Carta Municipal

  • Collboni demana a l’oposició el «màxim consens possible» ja que aquest document és del «símbol de l’autonomia municipal» de la capital catalana

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en una imagen de archivo.

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en una imagen de archivo. / David Zorrakino - Europa Press (europa press)

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest dilluns renovar la Carta Municipal de la capital catalana (la llei que contempla totes les competències municipals) perquè considera que «encara té molt potencial per desplegar» per adaptar-se als nous reptes del segle XXI, coincidint amb els 25 anys de la seva aprovació.  Ho ha dit durant l’acte institucional de presentació dels treballs del Programa d’Impuls a la Carta Municipal, al qual també han assistit la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà; el secretari d’Estat de Política Territorial, Alfredo González; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el secretari general del consistori, Jordi Cases.

«Cal reivindicar la Carta com un exemple de bona política, d’èxit del diàleg i de consens perquè va ser possible gràcies a l’esforç de les diferents institucions i forces polítiques», ha afirmat Colau, que ha demanat confiança entre les administracions. Per a l’alcaldessa, «Barcelona sempre ha reivindicat la seva voluntat i capacitat de governar-se», malgrat que ha lamentat que no ha sigut un procés fàcil, amb retrocessos, desconfiances i rivalitats, ha dit.

Pacte municipal

Notícies relacionades

 Per això, veu necessari reflexionar sobre com actualitzar-la perquè la ciutat pugui avançar-se als temps i dotar-se d’eines amb la convicció que «el que és bo per a Barcelona també ho és per a Catalunya i per a Espanya», ha dit, citant l’exalcalde Pasqual Maragall. Per la seva banda, Collboni ha defensat que el règim especial de Barcelona «ha de ser un dels consensos polítics per als pròxims mandats municipals» perquè considera que la Carta és un símbol de l’autonomia municipal de Barcelona i una palanca per construir el futur, ha dit.

 Colau (BComú), Collboni (PSC), el líder del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall; la de Junts, Neus Munté; el de Cs, Paco Sierra; i el del PP, Josep Bou, han firmat una declaració institucional que acorda l’actualització de la carta i inclou la voluntat d’«iniciar un diàleg» amb la Generalitat i l’Estat per treballar conjuntament en millorar-la.