Transport públic

TMB reforça el servei de metro durant les festes de Nadal

  • A la tarda, moment de tornar a casa, el soterrani tindrà en circulació el 13% més de trens

  • També les línies de bus que travessen les zones més comercials incrementaran el servei

TMB reforça el servei de metro durant les festes de Nadal

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de metro els quatre caps de setmana vinents, així com els dies festius amb comerços oberts abans de Nadal, per facilitar la mobilitat durant aquest període en el qual creixen les sortides per anar a comprar, oci i visites i també el trànsit sol incrementar sobre manera amb la gent procedent de localitats pròximes que ve a comprar.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el metro serà, un any més, l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a dates nadalenques, ha ressaltat aquest divendres TMB en un comunicat. Els diumenges i dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes, és a dir, els dies 27 de novembre, 4, 8, 11 i 18 de desembre, així com demà dissabte i els tres primers dissabtes de desembre, l’oferta de servei s’incrementarà l’11,5% a la franja d’hora vall de la tarda (entre la una i les cinc) i el 12,6% a la franja d’hora punta del vespre (entre les cinc i les nou).

Més autobusos

En el cas de les línies L-1 i L-3, el reforç representarà una millora de la freqüència de pas del 25% i del 33,3%, respectivament. Les estacions més pròximes a les zones comercials també es reforçaran amb més personal d’atenció i seguretat. D’altra banda, dissabte 24 de desembre, vigília de Nadal, el servei de metro acabarà, com és habitual en aquesta data, a les onze de la nit, mentre que el dia de Nadal el metro funcionarà de les cinc del matí a les dues de la matinada, per Sant Esteve el metro circularà fins a mitjanit, i la nit de cap d’any donarà servei ininterrompudament. La xarxa d’autobusos també reforçarà algunes línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials durant els esmentats dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes.