zentauroepp36429909 barcelona 25 11 2016 cenas de grupo de navidad  restaurante 161204184058

5 trucs

Com aconseguir taula (encara) per a un sopar de grup de Nadal a Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Molts restaurants de la ciutat han penjat ja el ple no només en la dates més demanades (15, 16 i 17 de desembre) per a les celebracions prenadalenques d’amics i feina, sinó també en moltes altres nits de desembre. Els espais singulars per a trobades privades també viuen un any de gran demanda per part de les empreses, que busquen el retrobament del seu personal en temps encara marcats pel teletreball. Aquestes són algunes pistes per trobar encara taula.

1

Aprofitar l’horari de migdia

La demanda per a celebracions de grup (a càrrec d’empreses o autosufragades) és tan alta que fa setmanes que inclou més enllà de les dates clau (la setmana prèvia a la de Nadal) i els cotitzats dijous, divendres i dissabtes. Tot i això, el ple afecta sobretot els sopars. En l’última dècada s’ha estès la fórmula de l’àpat nocturn per prorrogar la diversió amb ball o festes, i s’ha reduït el format de dinars d’empresa. No obstant, diferents operadors consultats informen que en l’horari de migdia és possible acollir grups fins i tot grans a molts establiments. Aquesta fórmula –si l’empresa dona la tarda lliure– permet fins i tot continuar amb unes copes en establiments que obren ininterrompudament. O portar la segona part de la celebració a alguna cocteleria pròxima.

2

Treure partit als ponts, si no es fan

El calendari d’aquest any permet dos ponts la segona setmana de desembre, però la majoria d’empreses no els apliquen tots dos. En aquests casos, els dies laborals (el 5 o el 9) ofereixen molta més disponibilitat per als que es quedin davant el previsible èxode dels que faran escapades. Avançar al màxim la trobada també ajuda, tot i que aquest any s’han registrat moltes peticions a finals de novembre per esquivar els ponts. Una altra bona aposta són els dilluns, el dia menys demanat, amb l’avantatge que alguns establiments fins i tot negocien els preus o ofereixen detalls complementaris.

3

Estudiar les ofertes en dates disponibles en portals de reserves

Molts restaurants mantenen les seves últimes places ofertes a través de plataformes com thefork.es. Els seus sistemes de recerca amb filtres de nombre de comensals i horaris permeten accedir directament a propostes amb disponibilitat. Alguns inclouen descomptes en dies amb poca demanda. I la majoria d’establiments hi aboquen els seus menús per facilitar l’elecció.

4

Recórrer a salons en hotels

Més enllà dels restaurants dels mateixos hotels, molts de més de quatre estrelles compten amb sales de reunions o esdeveniments que es poden reservar de manera privada incorporant el format còctel o de càtering, afegint elements com projeccions o alguna petita actuació.

5

Sorprendre amb una vetllada a casa d’un amfitrió particular

Fa anys que el fenomen de plataformes com Eatwith guanya terreny a moltes ciutats, amb una oferta enorme a Barcelona. Es tracta d’una espècie d’airbnb gastronòmic per menjar a casa de particulars, que de vegades són mers cuiners aficionats i en altres ocasions xefs professionals. Tenen sempre una oferta concreta, sigui cuina local o d’alguna especialitat internacional, i es poden contractar també unes copes per allargar la vetllada. Alguns amfitrions amb cases grans accepten grups importants, però és un format idoni per a grups petits i d’amics que busquin una experiència diferent, per un preu pactat per persona.