Mobilitat

MAPA: Aquí tens les més de 300 parades de taxi de Barcelona

La ciutat disposarà l’any que ve de 462 baixadors de taxistes que ajudaran a evitar que els xòfers recorrin la ciutat sense passatge, i que cremin combustible i congestionin més el trànsit

MAPA: Aquí tens les més de 300 parades de taxi de Barcelona

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona disposa actualment de 322 parades de taxi repartides per tots els districtes, però, sobretot, molt estan concentrades a l’Eixample. L’any que ve, amb la instal·lació de 142 microparades més (n’hi haurà un total de 193 d’entre dues i quatre places), la capital catalana arribarà a la xifra de 462 baixadors de taxi. ¿Seran suficients perquè ja no calgui aixecar la mà per demanar un servei? Consulta en aquest mapa on estan situades les parades.

Notícies relacionades

Els taxistes fan cada any 300 milions de quilòmetres sense passatge, amb el que això implica quant a despesa de combustible (o electricitat), congestió de trànsit i contaminació. Amb més punts en els quals poder detenir-se i esperar que els usuaris arribin, els autònoms estalviaran diners i la ciutat solucionarà alguns dels seus problemes relacionats amb la mobilitat.

A tot això hauria d’ajudar l’aplicació pública Picmi, que està a punt de posar-se en marxa gràcies a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Permetrà sol·licitar un taxi, però no es podrà pagar a través del telèfon, perquè incloure aquesta eina podria generar un conflicte amb l’Autoritat Catalana de la Competència. Quan la ciutat tingui aquestes 462 parades desplegades, l’Institut Metropolità del Taxi podria preveure vetar o restringir la circulació de taxis amb el verd a determinades hores, tenint en compte que, a més dels baixadors, els usuaris disposen d’una dotzena d’aplicacions privades per sol·licitar un servei, a més dels telèfons de les radioemissores. En qualsevol cas, és un pas més per evitar desplaçaments innecessaris que només compliquen el trànsit i embruten la ciutat.