Mobilitat sostenible

Fort Pienc s’uneix a l’extensa família del bicibús de Barcelona

Divendres es posa en marxa la línia número 13 a la ciutat, que dona servei a tres escoles diferents i recorre carrers de Sant Martí, Ciutat Vella i l’Eixample

Fort Pienc s’uneix a l’extensa família del bicibús de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El bicibús de Barcelona continua creixent i aquest divendres desplegarà la seva línia número 13 amb l’estrena del recorregut de Fort Pienc. La principal peculiaritat del nou traçat és que trepitja dominis de tres districtes diferents: Sant Martí, Ciutat Vella i l’Eixample. Donarà servei a les escoles Pere Vila, Mireia i Fort Pienc, i per ara tindrà una freqüència quinzenal. La línia neix a Pujadas amb Wellington, al costat del parc de la Ciutadella i tindrà dos finals, a Casp, entre Nàpols i Roger de Flor, i a Alí Bei amb Sicília on s’arribarà a través del carrer de Ribes.

Notícies relacionades

Que passi per tres districtes diferents pot ser un problema amb solució a curt termini. Fins ara, els bicibús han depès de l’empatia del regidor de torn, cosa que ha causat que algunes línies hagin prosperat i s’hagin consolidat amb més facilitat que d’altres. El 6 de setembre passat, l’alcaldessa Ada Colau es va reunir amb els impulsors d’aquesta iniciativa ciutadana i es va comprometre a unificar la logística de tots els bicibús de Barcelona. És a dir, que la burocràcia, els permisos i la custòdia policial sigui la mateixa per a totes les sol·licituds. La idea és que el consistori i les famílies pactin un protocol que, segons es va dir fa més d’un mes, havia d’estar preparat aquest mateix mes d’octubre.

Aquest dijous també hi ha canvis previstos en la línia de Sant Antoni, que passa a ser diària. De dilluns a dijous, el recorregut evitarà Entença i pujarà per Calàbria per girar per Provença i arribar a la Model. Els divendres mantindrà el dibuix original (Concha Pérez-Tamarit-Calàbria-Diputació-Entença-Model).