Cita internacional

Barcelona reunirà 2.500 experts en l’esdeveniment mundial més gran del transport públic

La cimera global de la mobilitat col·lectiva rebrà 400 empreses i inclourà una fira de mostres a la qual s’espera que acudeixin 15.000 persones

Barcelona reunirà 2.500 experts en l’esdeveniment mundial més gran del transport públic

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona es convertirà a mitjans del 2023 en la capital mundial de la mobilitat col·lectiva. La ciutat acollirà, entre el 4 i el 7 de juny, la Cimera Global de Transport Públic, que comptarà amb 2.500 participants, 400 empreses i 300 ponents que debatran sobre finançament, sostenibilitat, nous hàbits, oportunitats de negoci. L’esdeveniment, a més, inclourà una exposició amb les últimes tendències del sector a la qual s’espera que acudeixin unes 15.000 persones. El congrés, organitzat per la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), ha sigut presentat aquest dijous al Palau de la Música amb presència d’algunes de les primeres espases de la mobilitat a aquest costat del Pirineu: Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils; Laia Bonet, presidenta de TMB, i Isaías Táboas, president de Renfe.

Notícies relacionades

L’última edició es va celebrar el 2019 a Estocolm. La de 2021 (és bianual), a Melbourne, no va poder organitzar-se per la pandèmia. A l’acte també ha assistit el president de l’UITP, Khalid Alhogail, que ha posat en valor la capital catalana com l’«escenari ideal» per a la pròxima cimera, i ha qualificat els tres socis principals de la cita com a «claus» perquè l’esdeveniment sigui un èxit. «Estem segurs que el congrés serà una gran oportunitat per conèixer les últimes innovacions i tecnologia i generar oportunitats per a tota la indústria, tant dins del país com fora, atraure talent i aprendre de les millors pràctiques de tot el món», ha assegurat Subirà durant l’acte. La responsable de FGC també ha assenyalat que el congrés «ha de servir perquè els operadors participin en la construcció de les ciutats del futur, però també han de fer-ho altres sectors, com l’urbanisme».

Els més sostenibles

Per la seva banda, Bonet ha afirmat que Barcelona «té els deures fets», però ha reconegut que no poden deixar de treballar per continuar transformant les ciutats del futur. L’edició de l’any que ve és la tercera que se celebra a la capital catalana i la cinquena a Espanya. La també regidora de Mobilitat també ha recordat que la capital catalana és al capdavant de les ciutats espanyoles en matèria de mobilitat sostenible, segons es desprèn de la segona edició de l’índex de la mobilitat sostenible de les ciutats d’Espanya, en el qual Barcelona registra un compliment del 73,5%.