Passaport de Natura

La nova iniciativa del Zoo de Barcelona per preservar la biodiversitat

El Zoo Club ofereix als seus membres la possibilitat de descobrir els secrets de les seves instal·lacions i de fer tota mena d’activitats destinades a conscienciar sobre la protecció animal, entre molts altres avantatges

La nova iniciativa del Zoo de Barcelona per preservar la biodiversitat
1
Es llegeix en minuts

El Zoo Club compta ja amb més de 80.000 membres que, any rere any, continuen participant de manera activa en la vida del zoològic de Barcelona. Una oportunitat de disfrutar en primera persona i en família de totes les instal·lacions i de totes les activitats que el recinte ofereix.

A més, afí amb el seu compromís amb la conservació de la biodiversitat, el Zoo de Barcelona posa a disposició dels seus visitants el nou Passaport de Natura, un passi que permet accedir a totes les activitats exclusives i aprendre sobre els problemes i les responsabilitats que existeixen actualment en relació amb el regne animal

AMB CONSCIÈNCIA

Segons les dades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), actualment més de 30.000 espècies d’animals es troben en perill d’extinció –una xifra que al nostre país representa que un 85% dels hàbitats naturals i un 63% de les espècies estan en risc–. Una situació de crisi que, segons dades del Fons Mundial per a la Natura, en gran part ha sigut provocada per les accions de l’ésser humà a causa de la sobreexplotació, la fragmentació i la contaminació dels hàbitats que es generen arran d’activitats com la construcció d’infraestructures de transport, l’agricultura intensiva i la indústria.

Per això, el zoològic de Barcelona treballa activament per lluitar contra els efectes d’aquesta sisena onada d’extinció massiva i contribueix tant en la conservació d’espècies com d’hàbitats. La seva activitat de protecció de la flora acull al voltant de 1.300 plantes de gairebé 320 espècies botàniques diferents, i la seva cura de la fauna dona empara a gairebé 2.000 animals de 234 espècies diferents, segons indica la pàgina web del parc.

Notícies relacionades

A fi d’aconseguir protegir efectivament la biodiversitat, tots els seus esforços es dirigeixen a través de tres eixos d’actuació: la conservació, la investigació i l’educació. I, gràcies al Passaport de Natura, els membres del Zoo Club podran afegir-se a aquesta missió i col·laborar amb el creixement del recinte en les seves tasques de preservació de la biodiversitat. Una responsabilitat ineludible de què depenen moltes espècies –tant animals com vegetals– en situació de crisi.

Una proposta del Zoo de Barcelona per educar, per entretenir i per lluitar de manera conjunta pel bé de la biodiversitat.

Formar part del canvi