Remodelació

Comencen les obres del parc de la colònia Castells

  • La urbanització de l’àmbit delimitat per Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre s’iniciarà aquest dilluns

Comencen les obres del parc de la colònia Castells

SIMONE BOCCACCIO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inici de les obres que han de crear el futur parc de la colònia Castells, a les Corts, és a punt. Aquest dilluns s’iniciaran els treballs d’urbanització de l’àrea delimitada pels carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre. Un projecte que crearà una nova zona verda que l’Ajuntament de Barcelona es proposa omplir d’usos i del qual s’espera que actuï com un pulmó per al districte. No han faltat les queixes veïnals davant la planificació, en gran mesura perquè els residents en el districte reclamen més verd.

La transformació de la zona fa dues dècades que està en marxa. El parc tindrà una superfície de 9.600 metres quadrats i comptarà amb una gran plaça central que servirà com a espai per a activitats. Hi haurà horts urbans comunitaris, una zona de jocs infantils i una àrea per a la gent gran.

180 arbres

Hi haurà parterres amb gairebé 180 arbres i plantes que infiltraran l’aigua de la pluja i zones de descans perquè la gent s’hi assegui. Es preveu una trentena de cadires-banc i jocs infantils de fusta. La il·luminació serà de leds.

El projecte va comptar amb un procés participatiu en el qual van intervenir 200 persones. Segons el calendari previst, les obres acabaran el febrer de 2023 i el pressupost previst és de tres milions d’euros. Els treballs seran realitzats per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU).

L’antiga colònia

Notícies relacionades

El projecte municipal preveu conservar 11 cases ubicades al passatge de Piera per preservar la memòria del que va ser l’antiga fàbrica i la seva colònia obrera, que es va obrir el 1923. Alguns veïns han combatut i han redoblat esforços per mantenir el llega. Adela Angelet, portaveu de l’Associació de Veïns de les Corts, va declarar al febrer a aquest diari que, malgrat que la urbanització recull les propostes del procés participatiu ‘Tria el verd de la Colònia!’, celebrat el 2018, exclou la reivindicació de mantenir els passatges encara existents. «Exigim els passatges, perquè eren el lloc on la gent exercia el veïnat. Per l’Institut Municipal d’Urbanisme, la memòria històrica no té cap valor en el moment en què projecta un espai que té com a resultat una mudança obligada. Aquest solar va néixer perquè es va expulsar les persones que vivien aquí», va afirmar al febrer.

Els veïns van presentar al·legacions al pla municipal en les quals reclamaven més zona verda en el que consideraven com un excés de formigó. El consistori va incrementar el nombre d’arbres previstos, però això no va eliminar les protestes, que s’han mantingut fins ara.