Ordre públic

Marxa lenta del taxi per reclamar més seguretat a Barcelona

Demanen a l’Administració, per ara sense sort, que els deixi instal·lar càmeres dins del vehicle després que diversos companys hagin sigut víctimes d’agressions

A1-126888798.jpg

A1-126888798.jpg / JOAN CORTADELLAS (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els últims sis anys s’han mobilitzat bàsicament per combatre l’enemic digital, a totes les plataformes tecnològiques que han intentat treure el cap en un model de negoci regulat per l’Administració però gestionat per privats. Uber, Cabify i les llicències de vehicles de lloguer amb conductor han sigut el focus de la seva ira. Però aquest dimecres marxaran per una raó diferent: la seva pròpia seguretat. Dos companys han acabat a l’hospital els últims temps i s’escampa la sensació que no se circula amb la tranquil·litat d’abans, sobretot de nit, tot i que també hi ha ensurts de dia, com l’apunyalament patit per un xòfer fa un parell de setmanes a plena llum del dia davant la Boqueria. Volen instal·lar càmeres al cotxe, però l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) no els deixa i aposta per reforçar el canal propi del 112.

Han quedat a les 9 hores al carrer de Tarragona i una hora més tard sortiran a pas de cargol per prendre el lateral de la Gran Via des de la plaça d’Espanya en direcció a Ildefons Cerdà. Seguiran fins a la plaça d’Europa, agafaran l’avinguda de Joan Carles I, continuaran pel carrer 2 fins a arribar al carrer 60, on envoltaran l’immens edifici de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), on esperen ser rebuts per algun responsable de l’IMT. Coneguts el soroll i les maneres de les anteriors protestes, de segur que algú es dignarà a escoltar les seves reivindicacions. Ho han aconseguit en totes les seves marxes a Sant Jaume o davant la seu del Departament de Territori quan s’han mobilitzat contra Uber, així que seria estrany que no ho aconseguissin també aquest dimecres.

Assalt al Raval

Notícies relacionades

La manifestació la recolzen totes les associacions del gremi, liderades per Élite Taxi, el Sindicat del Taxi de Catalunya i Taxi Companys, entre d’altres. A més de l’apunyalament del company davant la Boqueria, els últims mesos han patit més agressions, com l’assalt de sis desconeguts al Raval a un taxista al qual van colpejar i van robar la recaptació, o l’intent de robatori a un altre xòfer que va poder evitar l’assalt arrossegant l’atracador durant uns metres.

Malgrat que els taxistes reclamen poder instal·lar càmeres de seguretat, sufragades per ells mateixos, l’IMT argumenta que la línia d’actuació per blindar la seguretat del taxi serà «la millora del canal 112, una eina disponible per a tots els taxis i que és específica per a aquest mitjà de transport». D’altra banda, recalca un portaveu d’aquest ens públic, s’incidirà en «la prevenció a través de la convocatòria d’una sèrie de sessions amb els cossos policials».