Prestació pública

El nou servei de cangur municipal de Barcelona atén uns 400 nens des de l’octubre

El 58% de les peticions de Concilia tenen a veure amb la necessitat paterna d’atendre les obligacions laborals

El nou servei de cangur municipal de Barcelona atén uns 400 nens des de l’octubre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou servei municipal gratuït de cangur Concilia a Barcelona ha atès 398 nens en els seus primers tres mesos de funcionament, segons informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat. El projecte ha completat així els seus primers tres mesos de vida des de l’ampliació per a menors d’1 a 3 anys «amb uns resultats que avalen la idoneïtat d’aquesta ampliació», assenyala la nota.

Notícies relacionades

S’han realitzat 2.984 serveis des de l’octubre fins al 20 de desembre: el 58% de famílies els han demanat per motius de conciliació laboral; l’11% per formació; el 10% «per tenir un moment de respir», i el 7% per una situació inesperada sobrevinguda. Durant tot l’any passat es va atendre 611 nens diferents i es van realitzar 7.819 serveis, per la qual cosa aquest any, en tres mesos, «ja s’ha aconseguit el 65% de nens atesos l’any passat i el 38% dels serveis».

Aquest primer trimestre, el 8,9% de serveis s’han fet per a nens d’1 a 3 anys i el 10,9% per a nens amb necessitats educatives especials, «dos dels capítols que es van reforçar» amb el nou curs. Quant a les famílies inscrites (396 en total), la persona referent és la mare en la gran majoria de casos: 368 mares davant 28 pares. El 52% d’aquestes famílies ja estaven vinculades a altres serveis públics; el 58% són famílies monomarentals; el 57% són famílies sense xarxa; el 38% no tenen feina, i el 33% tenen una feina precària. Concilia es va impulsar dins del Pla de Xoc Social per la covid-19, centrat en bona part en zones del Pla de Barris, i el servei s’ha ampliat aquest curs a fins a 19 barris.