Gestió pública

Josep Perpinyà renuncia a la gerència de Collserola

L’exalcalde de Sant Just es retira del concurs després del seu controvertit nomenament, que després va ser anul·lat

Barcelona 06 12 2020 SOCIEDAD   Ambiente collserola  carretera de les aigues  Entre les 10-11h  AUTOR  Manu Mitru

Barcelona 06 12 2020 SOCIEDAD Ambiente collserola carretera de les aigues Entre les 10-11h AUTOR Manu Mitru / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Enèsim episodi en la controvertida contractació del nou gerent del parc natural de Collserola. Josep Perpinyà, exalcalde de Sant Just Desvern, que va ser nomenat en primera instància per Núria Marín, presidenta de la Diputació, ens que ocupa la presidència rotatòria del consorci del pulmó barceloní, ha decidit retirar-se del concurs públic. Ho fa, segons assegura en una carta enviada a la també alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, per «facilitar el consens», ja que alguns ajuntaments dels nou municipis que envolten el parc s’havien mostrat contraris al seu nomenament. En la missiva, a què ha tingut accés ‘Nació Digital’, lamenta haver-se trobat enmig d’un debat que li ha generat «una sensació gens agradable». «La il·lusió professional ja va cap a una altra direcció i està en una altra institució», concreta.

El càrrec va sortir a concurs el 23 de desembre per la jubilació del biòleg Marià Martí, que l’ha ocupat durant els últims 28 anys. A partir d’aquest moment va començar un procés en què hi ha hagut una mica de tot. Perpinyà va ser un dels tres finalistes, i les bases de la convocatòria marcaven que la comissió executiva seria l’encarregada de deliberar qui és el candidat que millor encaixa amb el càrrec. En aquesta comissió estan representats els consistoris, el Govern, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació. Però en la reunió d’aquest conclave del 21 d’abril, un punt de l’ordre del dia donava com a feta la designació de Perpinyà per al càrrec a través d’un decret de presidència, que cada dos anys canvia de mans. És a dir, Núria Marín ja havia firmat el fitxatge.

Notícies relacionades

L’elecció de Perpinyà, exalcalde socialista, per part d’una alcaldessa socialista, i en aquestes circumstàncies, va generar cert malestar (més polític que tècnic) en el consorci. Els serveis tècnics del parc, no obstant, van emetre un comunicat en què van explicitar que el procediment havia sigut «jurídicament escrupolós», d’acord amb la legalitat vigent. En la seva carta, Perpinyà assegura que va ser «el primer sorprès que no fos la comissió executiva l’encarregada del seu nomenament», però també recorda que la decisió va ser avalada pels informes jurídics.

El consorci té ara només dos finalistes, tret que n’incorporin un tercer. Són Rafael Bellido, director de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, i Raimon Roda, cap dels serveis d’Infraestructura Verda de l’AMB i exgerent del consorci del parc agrari del Baix Llobregat. Mentre tot això passa, Martí ha ajornat la seva jubilació i continua al seu despatx al capdavant de Collserola.