Barcelonejant

Barcelona, capital d’Espanya

La gran setmana del Cercle d’Economia va tenir un moment exclusiu als fogons de l’hotel Vela. Un elenc de xefs per a alegria de personatges de categoria entre qui no hi havia cap dels polítics que ‘van actuar’ en les jornades.

Barcelona barceloneando de Vehils cocineros de las jornadas del Cercle d’ economia

 foto de todos los cocineros.

La otra debería ser del Rey en las jornadas

Barcelona barceloneando de Vehils cocineros de las jornadas del Cercle d’ economia foto de todos los cocineros. La otra debería ser del Rey en las jornadas

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El Rei, el president del Govern, el cap de l’oposició, ministres, presidents de l’Ibex, líders sindicals... tots han passat per l’hotel W. Barcelona ha sigut durant aquesta setmana el centre polític i econòmic d’Espanya. El Rei va tenir la foto amb Aragonès, Sánchez és més aquí que a la capital, Casado sembla un altre quan ve a Barcelona, Colau es va sentir còmoda i, fins i tot, alguns dels arribats van descobrir que Barcelona té mar. El que llegeixen. Això sí, al marge de si es van saludar, van parlar o van mirar, el president del Cercle d’Economia, Javier Faus ha aconseguit crear el clima adequat per assolir aquesta estabilitat i unitat política tan necessària en aquests moments.

Doncs això, que les jornades del Cercle han sigut un èxit, però res comparat amb el còctel-sopar final que es va celebrar a la terrassa de l’hotel. I no perquè ho organitzés Roser Torras o perquè rere els fogons hi havia grans xefs com Romain Fornell, Carles Gaig, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Sonia Solà o Rafa Zafra o perquè no va assistir-hi ni un polític. Sinó per les ganes que té la gent de tornar a la normalitat i de recuperar aquesta Barcelona única, internacional i bonica dels 90.

Èxits, avenços

No es comentava altra cosa. En vaig parlar amb les incansables Anna Gener i Silvia Alsina, però també amb Rafa Fontana, Alfonso Rodés, Montse Pinyol o l’acabat de premiar director de comunicació de DAMM, Fede Segarra, que conversava amb un altre dels triomfadors, el ‘dircom’ del Cercle, Gerard Guiu. I feia goig veure com està d’il·lusionat i amb nous projectes l’empresari Enrique Tomás o les cares optimistes de Miquel Trías, Jaume Guardiola o Rosa Cañadas. I la de Faus, és clar, que estava pletòric. Encara no ho ha digerit, però potser aquestes jornades marquin un abans i un després del futur de la nostra ciutat i qui sap si del país. En fi, que, per uns dies, semblava que la capital d’Espanya era Barcelona. No m’imagino la cara d’Almeida i, menys, la d’Ayuso...

No obstant, no tot ha passat a la Barceloneta. Dimarts, el mateix Faus i el president del Comitè Olímpic espanyol, Alejandro Blanco, es van reunir a la Generalitat amb Pere Aragonés amb un únic tema sobre la taula: Els Jocs Olímpics Pirineu-Barcelona del 2030. Hi va haver sintonia i tot apunta que aquest mes de juliol, Aragonès, Sánchez i el president d’Aragó podrien tancar agenda i firmar, junts, i d’una vegada per totes, la carta que Blanco necessita per presentar la precandidatura al Comitè Olímpic Internacional. Sens dubte, si això s’aconsegueix, caldrà felicitar el president del COE que ha sigut l’únic capaç de convèncer i entendre’s amb Rajoy i Sánchez alhora que amb Puigdemont, Torra i ara, Aragonès. Gairebé res. Blanco sí que mereix sortir a la foto com també s’ho han guanyat Gerard Figueres o Josep Cortada. Dues de les persones del món de l’esport que més han donat suport a aquest projecte i que el CIO valora. Per cert, que Faus no només es va mullar amb els indults. En el sopar oficial i davant l’atenta mirada del Rei i el president de Corea del Sud va explicar l’oportunitat única que té Barcelona, Catalunya i Espanya de tornar a tenir uns Jocs Olímpics.

Tema digital

Notícies relacionades

Hi va haver debat també aquesta setmana al Palau Macaya. Això sí, quan un assisteix a un acte sobre tecnologia i transformació digital sempre corre el risc de sortir-ne igual o pitjor que abans d’entrar. No obstant, dimarts, en el primer debat sobre aquests temes que va organitzar EL PERIÓDICO i el Mobile World Capital va passar el contrari.

Sobre la taula es van posar interessants arguments, idees i projectes sobre el món digital. Mirin. ¿Saben que ser analfabet ja no és només no saber llegir o escriure? No saber manejar un ‘smartphone’ també ho és. ¿Sabien que a Barcelona de cada deu ofertes de feina sis són de talent digital o que la major part dels nostres fills treballaran en professions o oficis que encara no existeixen? Interessant. Els ponents van ser Clara Navarro, cofundadora de Ship2B, Jordi Arrufí, director de talent Digital del Mobile i Jared Gil, CEO, Nuclio Digital School, i va moderar la directora adjunta d’aquest diari, Gemma Robles. Busquin l’enllaç. Val la pena.