QUEIXES A BARCELONA

El tancament de bars i restaurants dispara el ‘botellón’ al Born

Els restauradors es queixen d’unes restriccions que «només aconsegueixen enfonsar famílies i conduir les trobades a àmbits més incontrolats»

  • El director del Gremi de Restauradors exigeix aixecar el cèrcol al seu gremi i lamenta que el Govern «miri cap a un altre costat mentre Barcelona s’enfonsa»

  • Born Comerç censura que l’administració «permeti i no controli» aquestes concentracions de persones que es produeixen des de fa unes setmanes

2
Es llegeix en minuts

Seguim a l’hivern però la temperatura és suau, més pròpia de finals de març. Sumat al tancament de la restauració i l’acumulació de 12 crus i llargs mesos de restriccions, aquests dies inquieten a Barcelona les imatges de grups molt nombrosos sense mascareta ni distància de seguretat en ple carrer. El consum d’alcohol a la via pública és un fet a determinades hores del dia. Per exemple al Born, o a la platja, on és habitual, durant els caps de setmana, que la sorra s’ompli de grups de cinc, sis, deu, quinze persones assegudes en cercle, xerrant sense cap protecció. O fins i tot celebrant aniversaris.

Notícies relacionades

La situació, com és obvi, no ha agradat al Gremi de Restauradors. El seu director, Roger Pallarols, s’ha queixat amargament aquest diumenge a través de Twitter. Ha acompanyat la seva proclama d’un vídeo gravat ahir poc abans de les nou de la nit al passeig del Born. A les imatges es pot veure grups molt nombrosos de persones al carrer. Tot i que és just assenyalar que no s’hi percep el consum massiu d’alcohol que sembla denunciar el col·lectiu. Però sí que, sense cap dubte, demostra que la gent es continua reunint, amb o sense sostre. Una persona que dissabte a la nit passejava pel lloc, no obstant, confirma que, efectivament, alguns d’ells estaven consumint alcohol, adquirit en un supermercat pròxim, més enllà de la socialització.

Per tot això, Pallarols exigeix al Govern l’«aixecament immediat de les restriccions horàries a l’hostaleria i retardar el toc de queda per permetre els sopars en el seu horari habitual». El director del Gremi de Restauradors acusa la Generalitat de «mirar cap a un altre costat mentre Barcelona s’està enfonsant», considera que el pla del Procicat per reduir la socialització «és obvi que no funciona» i rebla: «No és possible admetre més irresponsabilitat i incompetència». Un portaveu de Born Comerç aporta la posició «totalment contrària» de l’entitat davant aquestes «actituds irresponsables en plena pandèmia». Però el que realment indigna aquest col·lectiu, denuncia, és que l’administració «les permeti i no les controli», ja que això succeeix, assegura, des de fa tres setmanes.

Temes:

Botellon