MOBILITZACIÓ

Sants celebra l’alliberament del veí arrestat durant les protestes

Centenars de persones es manifesten pel barri contra els arrestos posteriors a l’empresonament de Pablo Hasél i en defensa dels «drets bàsics»

Sants celebra l’alliberament del veí arrestat durant les protestes
1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte al matí pels carrers de Sants per celebrar la llibertat, divendres, del veí del barri que va ser detingut durant les protestes a favor de Pablo Hasél de diumenge passat. El veí, una persona molt coneguda a la zona, ha agraït el recolzament al pas de la marxa per la taverna que regenta a Sants. La portaveu del grup de suport, Elena Santiago, ha explicat que la marxa també és per mostrar que «cal continuar lluitant perquè encara queden represaliats a la presó i s’estan atacant drets bàsics». «Necessitem més que mai enfortir aquest recolzament popular per no deixar passar mai més tanta repressió», diu el manifest llegit al final de la protesta.

Notícies relacionades

Rere una pancarta on es podia llegir ‘Prou repressió, llibertat represaliades, cuidem-nos, lluitem, sortim al carrer’, centenars de veïns i persones d’entitats de Sants s’han manifestat al matí. Al llarg del recorregut s’han aturat davant alguns espais per portar a terme accions concretes. Davant la taverna la Bauxa ha sigut on s’ha viscut el moment més emotiu, on el Carles, el veí que ara està en llibertat, ha aixecat els punys agraint el suport rebut aquests dies.

Llibertat per a tothom

Els manifestants han fet pintades reclamant la llibertat de les persones detingudes a les mobilitzacions i l’absolució del Carles. També han tirat petards i han aturat la circulació a l’avinguda de Madrid durant mitja hora. La portaveu, Elena Santiago, ha lamentat que la interlocutòria de la jutge impedeixi al veí anar a manifestacions. «Continuarem lluitant perquè s’absolgui el Carles i alliberin tots els represaliats», va afegir. «S’ha pogut veure que això que si ens toquen a una ens toquen a totes no és un eslògan, és una realitat», ha assenyalat.

Temes:

Pablo Hasél