EDUCACIÓ

Les escoles bressol municipals de Barcelona obriran a l’agost

L’ajuntament obrirà el casal d’estiu a tots els nens de la ciutat, amb opció d’accedir a una beca

Una guarderia municipal de Barcelona.

Una guarderia municipal de Barcelona. / JOSEP GARCIA

  • El servei tindrà un cost d’uns 300 euros per 15 dies i prosperarà en funció de la demanda

  • El casal d’estiu del mes de juliol de l’any passat va tenir obertes 53 escoles bressol, la meitat del total

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Es va voler dur a terme al finalitzar el curs passat, però la pandèmia ho va impedir. Es tornarà a intentar aquest any. L’Ajuntament de Barcelona vol que les escoles bressol municipals obrin també a l’agost, amb la mirada posada, especialment, a donar un cop de mà als nens en situació de vulnerabilitat. Ja ofereixen casal d’estiu durant la segona quinzena de juliol, però la idea és ampliar l’oferta durant el mes que s’associa amb les vacances.

Notícies relacionades

La notícia, avançada per Betevé, suposarà una alenada d’aire fresc per a totes aquelles famílies que durant el mes d’agost no es mouen de Barcelona. Perquè no hi ha mitjans per disfrutar d’unes vacances fora de la llar o perquè el pare, la mare o tots dos continuen treballant. El consistori ja ha escrit a tots els centres per començar a organitzar les activitats de l’estiu de què s’encarreguen empreses especialitzades en el temps lliure. Una vegada informades les escoles bressol i les famílies, serà necessari veure quanta gent s’interessa pel servei, que tindrà un cost d’entre 300 i 330 euros per 15 dies, un import per al qual es podrà sol·licitar una beca dins del programa d’activitats municipals de cara a l’estiu. La idea, segons explica a aquest diari la comissionada d’Educació, Maria Truñó, és obrir tot el mes d’agost, però s’anirà pas a pas i en funció de la demanda. «Volem que l’estiu sigui el més educatiu possible en entorns potents per als nens», resumeix.

Per a tots els nens

La iniciativa s’obrirà a tots els nens de la ciutat, siguin o no usuaris de l’escola infantil municipal. L’any passat, 53 escoles bressol van realitzar activitats al juliol. El 2019 en van ser 85; les coses del coronavirus, que mina sobre manera la confiança de les famílies. A Barcelona hi ha un total de 102 escoles bressol municipals, que atenen 8.500 nens i nenes. «Ara, per poder seguir endavant i que les associacions de famílies contractin les empreses, necessitem omplir una quota mínima que ens permeti continuar, i és important que ho hàgim plantejat amb temps perquè entri a la campanya municipal de vacances d’estiu», afirma la comissionada.